yandex

Yurtta bugün hava durumu: Meteorolojiʹden sağanak yağış uyarısı!

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.07.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2559+ kez okundu.
 

Yurtta bugün hava durumu: Meteorolojiʹden sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu tahminine göre yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Gök görültü sağanak yağışların ise Doğu Karadeniz, Ordu, Tokat, Kars, Ardahan, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Edirne, Kırklareli, Erzurum'un kuzey, Samsun'un doğu ve Hatay'ın kıyı kesimlerin yerel olmak üzere etkili olacağı tahmin ediliyor. Sağanak yağışların Ordu ve Giresun il çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji'den alınan hava durumu raporuna göre, hava sıcaklığının yurdun doğu kesiminde 2 ile 4 derece azalacağı tahmin edilirken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yurtta rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif eseceği tahmin edilirken, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun batısı ile gece saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.   Bazı illerimizde beklenen hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 34 derece olması bekleniyor. İstanbul'da hava durumunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 33 derece olması bekleniyor. İzmir'de hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 36 derece olması bekleniyor. Adana'da hava durumunun az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 34 derece olması bekleniyor. Bursa'da hava durumunun parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 32 derece olması bekleniyor. Antalya'da hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 38 derece olması bekleniyor. Samsun'da hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 30 derece olması bekleniyor. Trabzon'da hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 28 derece olması bekleniyor. Erzurum'da hava durumunun parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 30 derece olması bekleniyor. Diyarbakır'da hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 41 derece olması bekleniyor.   Kaynak:milligazete.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu tahminine göre yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Gök görültü sağanak yağışların ise Doğu Karadeniz, Ordu, Tokat, Kars, Ardahan, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Edirne, Kırklareli, Erzurum'un kuzey, Samsun'un doğu ve Hatay'ın kıyı kesimlerin yerel olmak üzere etkili olacağı tahmin ediliyor.

Sağanak yağışların Ordu ve Giresun il çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den alınan hava durumu raporuna göre, hava sıcaklığının yurdun doğu kesiminde 2 ile 4 derece azalacağı tahmin edilirken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yurtta rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif eseceği tahmin edilirken, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun batısı ile gece saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerimizde beklenen hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 34 derece olması bekleniyor.

İstanbul'da hava durumunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 33 derece olması bekleniyor.

İzmir'de hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 36 derece olması bekleniyor.

Adana'da hava durumunun az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 34 derece olması bekleniyor.

Bursa'da hava durumunun parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 32 derece olması bekleniyor.

Antalya'da hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 38 derece olması bekleniyor.

Samsun'da hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 30 derece olması bekleniyor.

Trabzon'da hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 28 derece olması bekleniyor.

Erzurum'da hava durumunun parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 30 derece olması bekleniyor.

Diyarbakır'da hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken günün en yüksek sıcaklığı ise 41 derece olması bekleniyor.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.