yandex

YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan uzaktan eğitim hakkında flaş açıklama

EĞİTİM 05.04.2020 - 22:40, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2615+ kez okundu.
 

YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan uzaktan eğitim hakkında flaş açıklama

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine ilişkin açıklamada bulundu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Ülkemizdeki bu salgın sürecinde 'esnek davranarak' eğitimlerinizin mümkün olduğunca telafi edilmesi yönünde 'eş zamanlı farklı seçenekler' sunmaya gayret ediyoruz. Uzaktan verilemeyen derslerin yaz döneminde telafi eğitimi ile mümkün olduğunca verilebilmesi yönünde üniversitelerimize bir hareket serbestisi imkanı tanıdık" dedi.   İşte YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın açıklamaları: "Bildiğiniz üzere Covid-19 salgını sonrasında YÖK olarak, üniversitelerimizin kapasiteleri ve yetkinlikleri ile orantılı olarak derslerin (uygulamalı eğitimlerin teorik kısımları dahil) uzaktan eğitimle yapılabilmesi, bu dönem uzaktan verilemeyen derslerin ise "yaz döneminde telafi eğitimi (yaz eğitimi)" ile mümkün olduğunca verilebilmesi yönünde üniversitelerimize bir hareket serbestisi imkanı tanıdık. Uzaktan eğitim sürecinizde istifade edebilmeniz için de farklı üniversitelerin dijital ders materyallerinden oluşan ders havuzu niteliğindeki "YÖK Dersleri Platformu"nu sizlerin açık erişimine sunduk.Önümüzdeki günlerde platformu daha da çeşitlendirip zenginleştireceğiz. Bunun dışında bazı öğrencilerimizden gelen bu bahar döneminde azami süreye sayılmayacak şekilde kayıt dondurma imkânı verilmesi yönündeki talepleri de değerlendirerek bu hakkı da "talep eden öğrencilerimize" verdik. Bilmenizi isteriz ki, ülkemizdeki bu salgın sürecinde "esnek davranarak" eğitimlerinizin mümkün olduğunca telafi edilmesi yönünde "eş zamanlı farklı seçenekler" sunmaya gayret ediyoruz."  
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine ilişkin açıklamada bulundu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Ülkemizdeki bu salgın sürecinde 'esnek davranarak' eğitimlerinizin mümkün olduğunca telafi edilmesi yönünde 'eş zamanlı farklı seçenekler' sunmaya gayret ediyoruz. Uzaktan verilemeyen derslerin yaz döneminde telafi eğitimi ile mümkün olduğunca verilebilmesi yönünde üniversitelerimize bir hareket serbestisi imkanı tanıdık" dedi.

 

İşte YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın açıklamaları:

"Bildiğiniz üzere Covid-19 salgını sonrasında YÖK olarak, üniversitelerimizin kapasiteleri ve yetkinlikleri ile orantılı olarak derslerin (uygulamalı eğitimlerin teorik kısımları dahil) uzaktan eğitimle yapılabilmesi, bu dönem uzaktan verilemeyen derslerin ise "yaz döneminde telafi eğitimi (yaz eğitimi)" ile mümkün olduğunca verilebilmesi yönünde üniversitelerimize bir hareket serbestisi imkanı tanıdık.
Uzaktan eğitim sürecinizde istifade edebilmeniz için de farklı üniversitelerin dijital ders materyallerinden oluşan ders havuzu niteliğindeki "YÖK Dersleri Platformu"nu sizlerin açık erişimine sunduk.Önümüzdeki günlerde platformu daha da çeşitlendirip zenginleştireceğiz.
Bunun dışında bazı öğrencilerimizden gelen bu bahar döneminde azami süreye sayılmayacak şekilde kayıt dondurma imkânı verilmesi yönündeki talepleri de değerlendirerek bu hakkı da "talep eden öğrencilerimize" verdik.
Bilmenizi isteriz ki, ülkemizdeki bu salgın sürecinde "esnek davranarak" eğitimlerinizin mümkün olduğunca telafi edilmesi yönünde "eş zamanlı farklı seçenekler" sunmaya gayret ediyoruz."  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.