yandex

YÖK Başkanı Saraç'tan koronavirüs açıklaması

EĞİTİM 12.03.2020 - 12:55, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3059+ kez okundu.
 

YÖK Başkanı Saraç'tan koronavirüs açıklaması

YÖK Başkanı Saraç, "Bazı üniversitelerde tatil uygulamasını doğru bulmuyoruz. Devlet kararına ihtiyaç var" dedi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler'in başkanlığında toplandı.   Komisyona katılan YÖK Başkanı Yekta Saraç sunum yaptı. Sunum öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saraç, "Bazı üniversitelerde tatil uygulamasını doğru bulmuyoruz" dedi.   Yer değiştirmeler risk olabilir   Saraç, tatil olması halinde yüz binlerce öğrencinin yer değiştirmesinin riskli olduğunu söyledi. Saraç şunları söyledi: "Büyük şehirlerde yüzbinlerce öğrenci okuyor. Bunların hepsi memleketlerine dağılacak. Dolayısıyla hastalıkla ilgili bir risk olabilir. Bunun için tatil meselesinde biz müteredditiz. Devlet kararına uyacağız. Oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacacağını düşünüyoruz." TRT HABER
YÖK Başkanı Saraç, "Bazı üniversitelerde tatil uygulamasını doğru bulmuyoruz. Devlet kararına ihtiyaç var" dedi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler'in başkanlığında toplandı.

 

Komisyona katılan YÖK Başkanı Yekta Saraç sunum yaptı. Sunum öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saraç, "Bazı üniversitelerde tatil uygulamasını doğru bulmuyoruz" dedi.

 

Yer değiştirmeler risk olabilir

 

Saraç, tatil olması halinde yüz binlerce öğrencinin yer değiştirmesinin riskli olduğunu söyledi. Saraç şunları söyledi: "Büyük şehirlerde yüzbinlerce öğrenci okuyor. Bunların hepsi memleketlerine dağılacak. Dolayısıyla hastalıkla ilgili bir risk olabilir. Bunun için tatil meselesinde biz müteredditiz. Devlet kararına uyacağız. Oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacacağını düşünüyoruz."

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.