yandex

Ukrayna ve Özbekistan'dan gelenler yurtlara yerleştirildi

TÜRKİYE 26.03.2020 - 18:25, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3415+ kez okundu.
 

Ukrayna ve Özbekistan'dan gelenler yurtlara yerleştirildi

Ukrayna ve Özbekistan'dan Sakarya'ya gelen 257 vatandaş, yeni tip koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara yerleştirildi.

Ro-Ro kuru yük gemisiyle Ukrayna'dan Karasu Limanı'na getirilen 25 tır şoförü, burada yapılan ilk sağlık kontrolünün ardından otobüsle önceden boşaltılan Serdivan ilçesindeki Arif Nihat Asya Öğrenci Yurdu'na götürüldü. İkinci sağlık kontrolünün ardından tek tek odalara alınan kişiler, 14 gün boyunca gözetim altında tutulacak. Özbekistan'dan hava yoluyla İstanbul Havalimanı'na gelen iş adamı, öğrenci ve ailelerinin bulunduğu 232 kişilik kafile ise kontrolleri sonrasında kara yoluyla Hendek ilçesine ulaştı. Abdurrahman Gürses Öğrenci Yurdu'na otobüslerle getirilen vatandaşlar, sağlık taramasının ardından odalarına yerleştirildi. Yurtlarda, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda görevli sosyolog ve psikologlar da tır şoförlerine destek sunacak. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemlerini sürdürecek. Önlemler kapsamında daha önce bin 134 kişi sağlık kontrolünden geçirilmiş ve Sakarya'daki KYK yurtlarına yerleştirilmişti.  TRT HABER
Ukrayna ve Özbekistan'dan Sakarya'ya gelen 257 vatandaş, yeni tip koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara yerleştirildi.

Ro-Ro kuru yük gemisiyle Ukrayna'dan Karasu Limanı'na getirilen 25 tır şoförü, burada yapılan ilk sağlık kontrolünün ardından otobüsle önceden boşaltılan Serdivan ilçesindeki Arif Nihat Asya Öğrenci Yurdu'na götürüldü.

İkinci sağlık kontrolünün ardından tek tek odalara alınan kişiler, 14 gün boyunca gözetim altında tutulacak.

Özbekistan'dan hava yoluyla İstanbul Havalimanı'na gelen iş adamı, öğrenci ve ailelerinin bulunduğu 232 kişilik kafile ise kontrolleri sonrasında kara yoluyla Hendek ilçesine ulaştı.

Abdurrahman Gürses Öğrenci Yurdu'na otobüslerle getirilen vatandaşlar, sağlık taramasının ardından odalarına yerleştirildi.

Yurtlarda, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda görevli sosyolog ve psikologlar da tır şoförlerine destek sunacak.

Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemlerini sürdürecek.

Önlemler kapsamında daha önce bin 134 kişi sağlık kontrolünden geçirilmiş ve Sakarya'daki KYK yurtlarına yerleştirilmişti. 

TRT HABER
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.