yandex

TÜRKİYE’DE WHATSAPP KULLANICISI 43 MİLYON 464 BİN

TEKNOLOJİ 27.10.2019 - 16:42, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2181+ kez okundu.
 

TÜRKİYE’DE WHATSAPP KULLANICISI 43 MİLYON 464 BİN

Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay, yeni iletişim kurma alanının whatsapp olduğunu bundan dolayı kişilerin iletişim kurma da sorunlar yaşadığını söyledi.

Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay, teknolojinin insanın ihtiyaçlarına göre şekillendiğini ifade ederek, “Teknoloji zamana göre şekillenirken, insanın ihtiyaçlarına yönelik yenilikleri hayatına hızlıca girmeye başladı. En büyük ihtiyaç iletişimi kesintisiz ve hızlı sağlamak, telgrafın ardından telefonun icadı bunu bir nebze karşılasa da, asıl büyük değişim uydu sistemleriyle desteklenen ve akıllı cihazlar kullanılarak sağlanan anlık iletişim oldu” dedi. KÜRESELLEŞMEDİK AYRIŞTIK Bugün değişik platformlar kullanılarak binlerce kilometre mesafeden kesintisiz ve anlık iletişim kurmanın çok kolay olduğunu dile getiren Unay, “ Ülkemizde ve dünyada iletişimi sağlayan birçok araç ve uygulama mevcut. Bu uygulamalar arasında Ülkemizde öne çıkan ise anlık mesajlaşma uygulaması olarak bilinen whatsApp. Uçtan uca şifreleme yönteminin kullanıldığı ve içeriğinin gizli kaldığı ifade edilen bu uygulamanın güvenliği soru işareti olmaya devam edecek. Küreselleşme iletişimi daha güçlü yapmadı . Şunu belirtmek isterim ki, iletişim arttı bu artışın belli nedenlerinden birimde sosyal medya ağının genişlemesi oldu. Baktığımızda bu artış bizim birbirimizle olan iletişimimizi daha iyi sağlamamızı getirmesi gerekirken, tam tersine küçük küçük gruplara bölünmemizi sağladı. Ülkeler, görüşler, fikirler hepsi bu halde tüm dünyada ne yazık ki bu halde küreselleşmedik yani birleşmedik daha çok ayrıştık” diye vurguladı.   YENİ MESAJLAŞMA ALANI WHATSAPP  Unay, whatsap ve facebook hakkında şunları kaydetti; “Facebook yaklaşık 5 yıl önce 19 Milyar dolar vererek bünyesine kattığı whataApp o gün 450 milyon kullanıcısı vardı. Bugün baktığımızda yaklaşık bir buçuk milyar kullanıcıya erişen ve devasa bir büyüklüğe sahip olan whatsapp, ülkemizde de en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması oldu. İlk defa Türkiye’deki kullanıcı sayısı hakkında bilgiyi İnternet ölçüm ve araştırmaları merkezi Gemius verdi. Verilen bilgi Eylül ayı verileri olarak açıklandı. Veri işleme ise bir yazılım aracılıyla toplandı. Gemius geliştirdiği mobil bir yazılımı kullanarak Reyting ölçümü yapmış, bu ölçümü yaparken veri işleme yöntemini uyguladığı ve bu verileri güncel tuttuğu bildirildi. Bu durum gösteriyor ki amaç sadece sayı tespiti değil, kullanıcıların sosyoloji demografisini baz alındığı düşünülürse bir nevi sosyal kullanım haritasının çıkarıldığı ve bu haritayla aslında anlık mesajlaşma trafiğini tespit ettikleri ortada. Bu tespitler büyük bir ticari pazarı olan bu ve bu tarz uygulamalar için çok önemli verilerdir.” WHATSAP KULLANICISI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR Unay, “Yapılan araştırma yani veri toplama sonrası Türkiye’deki whatsapp kullanıcı sayısı 43 milyon 464 bin olarak belirlenmiş aynı zamanda mobil kullanıcıların yüzde 87,1’i whatsapp’ı aktif olarak kullanıyor. Günden güne whatsapp kullanan sayısı artıyor. Hemen hemen her akıllı telefonda bulunuyor olması dikkat çekici bir durumdur” diye konuştu.(Umahan öz)  
Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay, yeni iletişim kurma alanının whatsapp olduğunu bundan dolayı kişilerin iletişim kurma da sorunlar yaşadığını söyledi.

Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay, teknolojinin insanın ihtiyaçlarına göre şekillendiğini ifade ederek, “Teknoloji zamana göre şekillenirken, insanın ihtiyaçlarına yönelik yenilikleri hayatına hızlıca girmeye başladı. En büyük ihtiyaç iletişimi kesintisiz ve hızlı sağlamak, telgrafın ardından telefonun icadı bunu bir nebze karşılasa da, asıl büyük değişim uydu sistemleriyle desteklenen ve akıllı cihazlar kullanılarak sağlanan anlık iletişim oldu” dedi.

KÜRESELLEŞMEDİK AYRIŞTIK

Bugün değişik platformlar kullanılarak binlerce kilometre mesafeden kesintisiz ve anlık iletişim kurmanın çok kolay olduğunu dile getiren Unay, “ Ülkemizde ve dünyada iletişimi sağlayan birçok araç ve uygulama mevcut. Bu uygulamalar arasında Ülkemizde öne çıkan ise anlık mesajlaşma uygulaması olarak bilinen whatsApp. Uçtan uca şifreleme yönteminin kullanıldığı ve içeriğinin gizli kaldığı ifade edilen bu uygulamanın güvenliği soru işareti olmaya devam edecek. Küreselleşme iletişimi daha güçlü yapmadı . Şunu belirtmek isterim ki, iletişim arttı bu artışın belli nedenlerinden birimde sosyal medya ağının genişlemesi oldu. Baktığımızda bu artış bizim birbirimizle olan iletişimimizi daha iyi sağlamamızı getirmesi gerekirken, tam tersine küçük küçük gruplara bölünmemizi sağladı. Ülkeler, görüşler, fikirler hepsi bu halde tüm dünyada ne yazık ki bu halde küreselleşmedik yani birleşmedik daha çok ayrıştık” diye vurguladı.

 

YENİ MESAJLAŞMA ALANI WHATSAPP

 Unay, whatsap ve facebook hakkında şunları kaydetti; “Facebook yaklaşık 5 yıl önce 19 Milyar dolar vererek bünyesine kattığı whataApp o gün 450 milyon kullanıcısı vardı. Bugün baktığımızda yaklaşık bir buçuk milyar kullanıcıya erişen ve devasa bir büyüklüğe sahip olan whatsapp, ülkemizde de en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması oldu. İlk defa Türkiye’deki kullanıcı sayısı hakkında bilgiyi İnternet ölçüm ve araştırmaları merkezi Gemius verdi. Verilen bilgi Eylül ayı verileri olarak açıklandı. Veri işleme ise bir yazılım aracılıyla toplandı. Gemius geliştirdiği mobil bir yazılımı kullanarak Reyting ölçümü yapmış, bu ölçümü yaparken veri işleme yöntemini uyguladığı ve bu verileri güncel tuttuğu bildirildi. Bu durum gösteriyor ki amaç sadece sayı tespiti değil, kullanıcıların sosyoloji demografisini baz alındığı düşünülürse bir nevi sosyal kullanım haritasının çıkarıldığı ve bu haritayla aslında anlık mesajlaşma trafiğini tespit ettikleri ortada. Bu tespitler büyük bir ticari pazarı olan bu ve bu tarz uygulamalar için çok önemli verilerdir.”

WHATSAP KULLANICISI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR

Unay, “Yapılan araştırma yani veri toplama sonrası Türkiye’deki whatsapp kullanıcı sayısı 43 milyon 464 bin olarak belirlenmiş aynı zamanda mobil kullanıcıların yüzde 87,1’i whatsapp’ı aktif olarak kullanıyor. Günden güne whatsapp kullanan sayısı artıyor. Hemen hemen her akıllı telefonda bulunuyor olması dikkat çekici bir durumdur” diye konuştu.(Umahan öz)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.