yandex

Türkiyeʹde 2 milyon kadının kabusu: ˮÇikolata Kistiˮ

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2728+ kez okundu.
 

Türkiyeʹde 2 milyon kadının kabusu: ˮÇikolata Kistiˮ

Pek çok organı etkileyen ve içeriğinin çikolataya benzemesi nedeniyle ‘Çikolata Kisti’ adını alan hastalık, karın içi dokusunun rahim dokusuna yayılması ile oluşuyor. Türkiye’de tam 2 milyon kadında çikolata kisti bulunuyor. Çikolata kisti, çocuk yapmaya engel olan en önemli hastalıklardan biri. Karın içinde pek çok organı etkileyebilen hastalık, idrar kesesinde ve bağırsakların etrafında çeşitli şikayetlere yol açabiliyor. Çikolata kistinin en önemli iki belirtisi ise yıllarca devam eden karın ağrıları ve çocuk sahibi olamama… Tüm bunların önüne geçmek için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de "Çikolata Kisti Merkezi" kuruldu. Bu tür şikayetler olduğunda, hastalar, üroloji, genel cerrahi, kadın doğum, psikiyatri bölümlerinde ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutuluyor. İlaç veya cerrahi tedavi uygulanarak, hastanın şikayetleri ortadan kaldırılıyor. Kaynak: TRT Haber  

Pek çok organı etkileyen ve içeriğinin çikolataya benzemesi nedeniyle ‘Çikolata Kisti’ adını alan hastalık, karın içi dokusunun rahim dokusuna yayılması ile oluşuyor.

Türkiye’de tam 2 milyon kadında çikolata kisti bulunuyor. Çikolata kisti, çocuk yapmaya engel olan en önemli hastalıklardan biri.

Karın içinde pek çok organı etkileyebilen hastalık, idrar kesesinde ve bağırsakların etrafında çeşitli şikayetlere yol açabiliyor.

Çikolata kistinin en önemli iki belirtisi ise yıllarca devam eden karın ağrıları ve çocuk sahibi olamama…

Tüm bunların önüne geçmek için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de "Çikolata Kisti Merkezi" kuruldu.
Bu tür şikayetler olduğunda, hastalar, üroloji, genel cerrahi, kadın doğum, psikiyatri bölümlerinde ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutuluyor.

İlaç veya cerrahi tedavi uygulanarak, hastanın şikayetleri ortadan kaldırılıyor.

Kaynak: TRT Haber
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.