yandex

Türk tüfekleri ABD’de egale edilmesi zor bir rekora imza attı

EKONOMİ 14.11.2019 - 12:28, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 1868+ kez okundu.
 

Türk tüfekleri ABD’de egale edilmesi zor bir rekora imza attı

Huğlu’nun yarı otomatik tüfeği Renova (CZ 1012), ABD’nin Kansas eyaletinde ilginç bir rekor kırdı. Powder Creek Shooting Park atış poligonunda, 12 saat içerisinde 5 kişilik bir takım en fazla plak kırma rekorunu denedi. Bu rekor CZ-USA için üretilen ve Huğlu’nun Renova modeli ile aynı olan CZ 1012 tüfeği ile kırıldı ve tescil edilerek Guiness rekorlar kitabında yer almaya hak kazandı.

Amerika’nın Kansas eyaletinde bulunan Powder Creek Shooting Park atış poligonunda, 5 kişilik bir takım ile en fazla plak kırma rekoru denendi. 12 saatlik süreyi kapsayan rekor, Huğlu Av Tüfekler Kooperatifi’nin CZ-USA için ürettiği ve Renova modeli ile aynı olan CZ 1012 tüfeği ile kırıldı. Bu alanda daha önce kırılan 4 bin 602 plak kırma rekoruna 4 saat gibi kısa bir sürede ulaşan David Miller ve ekibi, bu defa toplam atış süresi boyunca 14 bin 167 adet plak kırarak yeni bir rekorun sahibi oldular. Bu rekor denemesi aynı zamanda Huğlu tüfekleri açısından zorlu bir kalite kontrol testi anlamına da geliyor.   12 saatte 9 saatlik atış süresi 12 saatin yaklaşık 9 saatini atış yaparak geçiren takım ortalama 35 dakika atış yaptıktan sonra 10 dakika mola verdi. Her atıcıya ait 6 adet tüfeğin bulunduğu rekor denemesinde bu tüfeklere 12 saat boyunca atıcılardan başka hiç kimse dokunmadı. Rekor denemesi Guinnes tarafından da onaylandı   Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi hakkında: Kooperatifin kuruluş hikâyesi, 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunda silah tamir ve bakımıyla ilgili görev yapan Huğlulu Mustafa Çavuş’un silahlara duyduğu ilginin bütün köye yayılmasıyla başlamıştır. Huğlu halkının zanaatkâr yönü silah tamirinden imalatına uzanan yolda tamamen açığa çıkmış ve yivsiz av tüfeği imalatı en yaygın iş kolu haline gelmiştir. Bireysel üretim ve sivil pazara satışa dayalı olarak sürdürülen tüfek zanaatkârlığı, devletin sivil silah üreticilerinin tek çatı altında toplanması yönündeki kararıyla 1962 yılında kurulan Sınırlı Sorumlu Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi çatısı altında devam etmiştir. 165 üye ile kurulan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi halen 380 üyeye sahiptir. Günümüzde tamamen yenilenen üretim tesisi ile Huğlu, teknolojiyi ustalığıyla birleştirerek birçok model tüfek imal etmektedir. Ayrıca yeni yatırımlarla kooperatif savunma sanayi tarafında da yeni ve kalıcı hamleler yapmaktadır.
Huğlu’nun yarı otomatik tüfeği Renova (CZ 1012), ABD’nin Kansas eyaletinde ilginç bir rekor kırdı. Powder Creek Shooting Park atış poligonunda, 12 saat içerisinde 5 kişilik bir takım en fazla plak kırma rekorunu denedi. Bu rekor CZ-USA için üretilen ve Huğlu’nun Renova modeli ile aynı olan CZ 1012 tüfeği ile kırıldı ve tescil edilerek Guiness rekorlar kitabında yer almaya hak kazandı.

Amerika’nın Kansas eyaletinde bulunan Powder Creek Shooting Park atış poligonunda, 5 kişilik bir takım ile en fazla plak kırma rekoru denendi. 12 saatlik süreyi kapsayan rekor, Huğlu Av Tüfekler Kooperatifi’nin CZ-USA için ürettiği ve Renova modeli ile aynı olan CZ 1012 tüfeği ile kırıldı. Bu alanda daha önce kırılan 4 bin 602 plak kırma rekoruna 4 saat gibi kısa bir sürede ulaşan David Miller ve ekibi, bu defa toplam atış süresi boyunca 14 bin 167 adet plak kırarak yeni bir rekorun sahibi oldular. Bu rekor denemesi aynı zamanda Huğlu tüfekleri açısından zorlu bir kalite kontrol testi anlamına da geliyor.

 

12 saatte 9 saatlik atış süresi

12 saatin yaklaşık 9 saatini atış yaparak geçiren takım ortalama 35 dakika atış yaptıktan sonra 10 dakika mola verdi. Her atıcıya ait 6 adet tüfeğin bulunduğu rekor denemesinde bu tüfeklere 12 saat boyunca atıcılardan başka hiç kimse dokunmadı. Rekor denemesi Guinnes tarafından da onaylandı

 

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi hakkında:

Kooperatifin kuruluş hikâyesi, 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunda silah tamir ve bakımıyla ilgili görev yapan Huğlulu Mustafa Çavuş’un silahlara duyduğu ilginin bütün köye yayılmasıyla başlamıştır. Huğlu halkının zanaatkâr yönü silah tamirinden imalatına uzanan yolda tamamen açığa çıkmış ve yivsiz av tüfeği imalatı en yaygın iş kolu haline gelmiştir. Bireysel üretim ve sivil pazara satışa dayalı olarak sürdürülen tüfek zanaatkârlığı, devletin sivil silah üreticilerinin tek çatı altında toplanması yönündeki kararıyla 1962 yılında kurulan Sınırlı Sorumlu Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi çatısı altında devam etmiştir. 165 üye ile kurulan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi halen 380 üyeye sahiptir. Günümüzde tamamen yenilenen üretim tesisi ile Huğlu, teknolojiyi ustalığıyla birleştirerek birçok model tüfek imal etmektedir. Ayrıca yeni yatırımlarla kooperatif savunma sanayi tarafında da yeni ve kalıcı hamleler yapmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.