yandex

Türk Hava Kurumu'na kayyım atandı

TÜRKİYE 16.10.2019 - 17:04, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2213+ kez okundu.
 

Türk Hava Kurumu'na kayyım atandı

Türk Hava Kurumu'na (THK) kayyım atandı. Türk Hava Kurumu yaz döneminde orman yangınları ile gündeme gelmiş ve TEKNOFEST'te gösteri yapmıştı.

Son dakika!Türk Hava Kurumu'na (THK) kayyım atandı. THK'ya kayyım olarak eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı’nın görev yapacağı öğrenildi. Türk Hava Kurumu, yaz aylarındaki orman yangınları ile gündeme gelmişti. THK'ya ait uçakların motorları olmadığı iddia edilmiş ve orman yangınlarında görev alamadığı belirtilmişti. Ancak tartışılan kurum haline gelen THK, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te uçuş yaparak hünerlerini sergilemişti. Geçtiğimiz aylarda THK ile ilgili geçmişe yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. THK'dan yapılan açıklamada geçmişten gelen 1.4 milyar TL borcu olduğu ifade edilerek, "Uluslararası bağımsız denetim kurumunun yaptığı çalışmalar sonucu THK’nın tüm şirketlerinin iflasta olduğu, tüm mallarının hacizli olduğu tespit edilmiş, idari ve adli kovuşturmayı gerektiren onlarca dosya ortaya çıkarılmıştır" açıklaması yapılmıştı. Bunun üzerine Vakıfbank'la borçlar yapılandırılmıştı. Kurum yaptığı yazılı açıklamasında aynı zamanda Onursal Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile borçları yapılandırma kararı aldıklarını ifade etmişti.
Türk Hava Kurumu'na (THK) kayyım atandı. Türk Hava Kurumu yaz döneminde orman yangınları ile gündeme gelmiş ve TEKNOFEST'te gösteri yapmıştı.

Son dakika!Türk Hava Kurumu'na (THK) kayyım atandı. THK'ya kayyım olarak eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı’nın görev yapacağı öğrenildi.

Türk Hava Kurumu, yaz aylarındaki orman yangınları ile gündeme gelmişti. THK'ya ait uçakların motorları olmadığı iddia edilmiş ve orman yangınlarında görev alamadığı belirtilmişti. Ancak tartışılan kurum haline gelen THK, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te uçuş yaparak hünerlerini sergilemişti.

Geçtiğimiz aylarda THK ile ilgili geçmişe yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. THK'dan yapılan açıklamada geçmişten gelen 1.4 milyar TL borcu olduğu ifade edilerek, "Uluslararası bağımsız denetim kurumunun yaptığı çalışmalar sonucu THK’nın tüm şirketlerinin iflasta olduğu, tüm mallarının hacizli olduğu tespit edilmiş, idari ve adli kovuşturmayı gerektiren onlarca dosya ortaya çıkarılmıştır" açıklaması yapılmıştı.
Bunun üzerine Vakıfbank'la borçlar yapılandırılmıştı. Kurum yaptığı yazılı açıklamasında aynı zamanda Onursal Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile borçları yapılandırma kararı aldıklarını ifade etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.