yandex

Trumpʹtan İsrail işgaline imza

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3653+ kez okundu.
 

Trumpʹtan İsrail işgaline imza

Beyaz Saray'da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırıları ve Golan Tepeleri konusunda canlı yayında açıklamalarda bulundu.     TRT Haber Canlı@trthabercanli     ABD Başkanı Trump, Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı kabul eden kararnameyi imzalıyor. https://www.pscp.tv/w/b2j2lTFEWUtYVmRYa0RHRWd8MU93eFdPTk9BUlF4UY7a0wW-rKce5exhNclAXdZte-Ad04CiizGtgBGTzHjU …   9 18:17 - 25 Mar 2019   TRT Haber Canlı @trthabercanli ABD Başkanı Trump, Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı kabul eden kararnameyi imzalıyor. pscp.tv   TRT Haber Canlı adlı kişinin diğer Tweetlerini gör   Trump, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarının "kendini savunma" anlamında haklı olduğunu savundu ve Netanyahu'ya bu konuda tam destek verdiklerini söyledi.   "İsrail sizden daha iyi bir dost görmemiştir" Daha sonra söz alan Netanyahu ise Trump'a birçok kez teşekkür ettiği konuşmasında, "İsrail sizden daha iyi bir dost görmemiştir." yorumunu yaptı.   Netanyahu, Trump'ın İsrail konusunda bugüne kadar verdiği sözleri tuttuğunu, Golan Tepeleri konusundaki son adımının ise "tarihi bir adım" olduğunu ifade etti. Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri konusundaki yaklaşımlarını, "İki savaşı kazandıktan sonra bugüne kadar yaklaşık yarım yüzyıl boyunca askeri zaferimizin diplomatik bir zafere dönüşmesini beklemek zorunda kaldık." sözleriyle dile getirdi.   Ortak basın toplantısının ardından Trump, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararına imza attı.   ABD Başkanı Trump, 21 Mart'ta Twitter'dan yaptığı açıklamada, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulunmuştu.   İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri’ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. BM Sözcüsü Dujarric: Golan Tepeleri'nin statüsü değişmedi   Kaynak: AA

Beyaz Saray'da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırıları ve Golan Tepeleri konusunda canlı yayında açıklamalarda bulundu.

 

 

TRT Haber Canlı@trthabercanli    

ABD Başkanı Trump, Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı kabul eden kararnameyi imzalıyor. https://www.pscp.tv/w/b2j2lTFEWUtYVmRYa0RHRWd8MU93eFdPTk9BUlF4UY7a0wW-rKce5exhNclAXdZte-Ad04CiizGtgBGTzHjU …

  9 18:17 - 25 Mar 2019   TRT Haber Canlı @trthabercanli

ABD Başkanı Trump, Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı kabul eden kararnameyi imzalıyor.

pscp.tv   TRT Haber Canlı adlı kişinin diğer Tweetlerini gör

 

Trump, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarının "kendini savunma" anlamında haklı olduğunu savundu ve Netanyahu'ya bu konuda tam destek verdiklerini söyledi.

 

"İsrail sizden daha iyi bir dost görmemiştir"

Daha sonra söz alan Netanyahu ise Trump'a birçok kez teşekkür ettiği konuşmasında, "İsrail sizden daha iyi bir dost görmemiştir." yorumunu yaptı.

 

Netanyahu, Trump'ın İsrail konusunda bugüne kadar verdiği sözleri tuttuğunu, Golan Tepeleri konusundaki son adımının ise "tarihi bir adım" olduğunu ifade etti.

Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri konusundaki yaklaşımlarını, "İki savaşı kazandıktan sonra bugüne kadar yaklaşık yarım yüzyıl boyunca askeri zaferimizin diplomatik bir zafere dönüşmesini beklemek zorunda kaldık." sözleriyle dile getirdi.

 

Ortak basın toplantısının ardından Trump, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararına imza attı.

 

ABD Başkanı Trump, 21 Mart'ta Twitter'dan yaptığı açıklamada, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri’ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.
BM Sözcüsü Dujarric: Golan Tepeleri'nin statüsü değişmedi

 

Kaynak: AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.