yandex

Trablus'ta havalimanına roketli saldırı: Uçuşlar durdu

DÜNYA 03.01.2020 - 12:38, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4235+ kez okundu.
 

Trablus'ta havalimanına roketli saldırı: Uçuşlar durdu

Libya’nın başkenti Trablus'taki havalimanına roketli saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası tüm uçuşlar durduruldu.

 Libya’nın başkenti Trablus'taki tek sivil havalimanına düzenlenen roket saldırıları nedeniyle uçuşlar durduruldu. Trablus'taki saldırı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Libya'ya asker gönderilmesinin onaylanmasının ardından geldi. Başkent Trablus'un yaklaşık 200 kilometre doğusunda yer alan havaalanı daha önce de bombalama ve hava saldırıları riski nedeniyle bir kaç kez uçuşa kapatılmıştı. Son olarak yaklaşık 3 buçuk ay süren kapanışın ardından havalimaninda uçuşlar 12 Aralık'ta yeniden yapılmaya başlanmıştı. Roket saldırılarını kimin gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor. Ülkenin doğusundaki güçlerin komutanı Halife Hafter başkent Trablus'un kontrolünü ulusal mutabakat hükümetinden almak için nisan ayından bu yana saldırılar düzenliyor.
Libya’nın başkenti Trablus'taki havalimanına roketli saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası tüm uçuşlar durduruldu.

 Libya’nın başkenti Trablus'taki tek sivil havalimanına düzenlenen roket saldırıları nedeniyle uçuşlar durduruldu.

Trablus'taki saldırı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Libya'ya asker gönderilmesinin onaylanmasının ardından geldi.

Başkent Trablus'un yaklaşık 200 kilometre doğusunda yer alan havaalanı daha önce de bombalama ve hava saldırıları riski nedeniyle bir kaç kez uçuşa kapatılmıştı.

Son olarak yaklaşık 3 buçuk ay süren kapanışın ardından havalimaninda uçuşlar 12 Aralık'ta yeniden yapılmaya başlanmıştı.

Roket saldırılarını kimin gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor.

Ülkenin doğusundaki güçlerin komutanı Halife Hafter başkent Trablus'un kontrolünü ulusal mutabakat hükümetinden almak için nisan ayından bu yana saldırılar düzenliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.