yandex

Teslaʹdan ölümlü kazaya dair ilk açıklama: Biz de anlamadık

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2654+ kez okundu.
 

Teslaʹdan ölümlü kazaya dair ilk açıklama: Biz de anlamadık

ABD'de Highway 101 isimli yolda geçen Cuma meydana gelen kazada bir Tesla Model X alev topuna dönmüştü. Sürcüsünün seyir halindeyken bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ve bariyerlere çarpmasının ardından aracın yarısı kül olmuştu. Tesla'dan resmi açıklama Tesla, resmi internet sitesinden konuyla iilgili şu açıklamayı yaptı: "Güvenlik, yaptığımız her şeyin ve aldığımız her kararın merkezinde yer almaktadır. Bu sebeple, Tesla'nın bir kazaya karışması ve birinin hayatını kaybetmesi hepimiz için çok zor. Tesla olarak, soruşturmada yardım teklifimizi sunmak için yetkililere ulaştık." "Ne olduğunu biz de bilmiyoruz" Çarpışma sonrası oluşan büyük hasar nedeniyle, aracın verilerine henüz ulaşamadıklarını açıklayan yetkililer, "Günlük verileri kurtarmak için yetkililerle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Ne olduğuna dair bizim de bir bilgimiz yok.  Daha önce Model X'in böyle bir hasar seviyesine ulaştığını hiç görmedik" dedi. Amerika Ulusal Araştırma Kurumu, Tesla Model X’in karıştığı kaza hakkındaki soruşturmasını sürdürüyor. Kaynak: TRT Haber

ABD'de Highway 101 isimli yolda geçen Cuma meydana gelen kazada bir Tesla Model X alev topuna dönmüştü. Sürcüsünün seyir halindeyken bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ve bariyerlere çarpmasının ardından aracın yarısı kül olmuştu.

Tesla'dan resmi açıklama

Tesla, resmi internet sitesinden konuyla iilgili şu açıklamayı yaptı:

"Güvenlik, yaptığımız her şeyin ve aldığımız her kararın merkezinde yer almaktadır. Bu sebeple, Tesla'nın bir kazaya karışması ve birinin hayatını kaybetmesi hepimiz için çok zor. Tesla olarak, soruşturmada yardım teklifimizi sunmak için yetkililere ulaştık."

"Ne olduğunu biz de bilmiyoruz"

Çarpışma sonrası oluşan büyük hasar nedeniyle, aracın verilerine henüz ulaşamadıklarını açıklayan yetkililer, "Günlük verileri kurtarmak için yetkililerle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Ne olduğuna dair bizim de bir bilgimiz yok.  Daha önce Model X'in böyle bir hasar seviyesine ulaştığını hiç görmedik" dedi.

Amerika Ulusal Araştırma Kurumu, Tesla Model X’in karıştığı kaza hakkındaki soruşturmasını sürdürüyor.

Kaynak: TRT Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.