yandex

TEMA Vakfı'nın kurucusu Hayrettin Karaca hayatını kaybetti

TÜRKİYE 20.01.2020 - 15:04, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4440+ kez okundu.
 

TEMA Vakfı'nın kurucusu Hayrettin Karaca hayatını kaybetti

TEMA Vakfı'nın kurucusu Toprak Dede diye tanınan Hayrettin Karaca 97 yaşında hayatını kaybetti.

Toprak Dede diye tanınan TEMA Vakfı'nın kurucusu Hayrettin Karaca 97 yaşında hayatını kaybetti. Hayrettin Karaca kimdir? haberini okumak için tıklayın... TEMA Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Kurucu onursal başkanımız ve Toprak Dedemiz Sayın Hayrettin Karaca'yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz" denildi. İKİ TOPRAK SEVDALISI TEMA'YI KURDU Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit, 11 Eylül 1992 yılında TEMA Vakfı’nı birlikte kurdular.   Amaçları Anadolu’da yaşanmakta olan erozyon ve çölleşme tehlikesine kamuoyunun dikkatini çekmekti. Hedefleri ise bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamaktı. TEMA’nın “Türkiye Çöl Olmasın” sloganı toplumda büyük yankı uyandırdı. İlk kez önlem alınmazsa ülkemizin çöl olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bu kadar yüksek sesle dile getirilmişti.  
TEMA Vakfı'nın kurucusu Toprak Dede diye tanınan Hayrettin Karaca 97 yaşında hayatını kaybetti.

Toprak Dede diye tanınan TEMA Vakfı'nın kurucusu Hayrettin Karaca 97 yaşında hayatını kaybetti.

Hayrettin Karaca kimdir? haberini okumak için tıklayın...

TEMA Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Kurucu onursal başkanımız ve Toprak Dedemiz Sayın Hayrettin Karaca'yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz" denildi.

İKİ TOPRAK SEVDALISI TEMA'YI KURDU

Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit, 11 Eylül 1992 yılında TEMA Vakfı’nı birlikte kurdular.

 

Amaçları Anadolu’da yaşanmakta olan erozyon ve çölleşme tehlikesine kamuoyunun dikkatini çekmekti. Hedefleri ise bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamaktı. TEMA’nın “Türkiye Çöl Olmasın” sloganı toplumda büyük yankı uyandırdı. İlk kez önlem alınmazsa ülkemizin çöl olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bu kadar yüksek sesle dile getirilmişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.