yandex

Süper Lig'de büyük çekişme

SPOR 26.03.2020 - 14:55, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3911+ kez okundu.
 

Süper Lig'de büyük çekişme

Süper Lig’de koronavirüs salgını nedeniyle maçlar ertelendi. Geride kalan 26 haftada ise kıyasıya çekişme yaşandı. Evinde en çok net gol pozisyonuna Fenerbahçe girdi. Sahasında en az gol yiyen takım Galatasaray oldu.

Süper Lig’de hem şampiyonluk yarışı hem de kümede kalma mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne oluyor. Geride kalan 26 haftada ortaya çıkan bazı istatistikler dikkat çekiyor. Zirvenin 13 puan gerisinde kalan Fenerbahçe, ligde evinde en fazla gol pozisyonuna giren takım durumunda. Kadıköy’de 52 kez net gol şansı yakalayan sarı lacivertliler, bunların 30’unu gole çevirme başarısı gösterdi. Bu alanda Fenerbahçe’yi, 50 net gol pozisyonla Trabzonspor, 40 net gol şansıyla da Medipol Başakşehir takip ediyor. Bu sezon bir Süper Lig maçında en fazla net gol pozisyonuna giren takım ise Trabzonspor oldu. Bordo mavililer, Hes Kablo Kayserispor ile oynadığı mücadeleyi 11 net pozisyonla tamamladı. Süper Lig’de evinde en az gol yiyen takım ise Galatasaray. Sarı kırmızılılar, Türk Telekom Stadı’nda 8 kez topu ağlarından çıkardı. Sahasında 9 gol yiyen Demir Grup Sivasspor ikinci, evinde kalesinde 11 gol gören Beşiktaş ise üçüncü durumda. Ligde kendisine yapılan fauller nedeniyle rakiplerine en fazla kart çıkan 2 oyuncu bulunuyor. Medipol Başakşehirli İrfan Can Kahveci ile Gaziantep Futbol Kulübü’nden Kayode rakiplerinin 11’er kez kart görmesine neden oldu. 3 oyuncu, bu sezon Süper Lig'de en fazla penaltıya sebebiyet verdi. Fenerbahçeli Jailson, Demir Grup Sivassporlu Appindangoye ve Aytemiz Alanyasporlu Welinton, üçer kez rakiplerini beyaz noktaya gönderdi. Kaynak: TRT SPOR
Süper Lig’de koronavirüs salgını nedeniyle maçlar ertelendi. Geride kalan 26 haftada ise kıyasıya çekişme yaşandı. Evinde en çok net gol pozisyonuna Fenerbahçe girdi. Sahasında en az gol yiyen takım Galatasaray oldu.

Süper Lig’de hem şampiyonluk yarışı hem de kümede kalma mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne oluyor.

Geride kalan 26 haftada ortaya çıkan bazı istatistikler dikkat çekiyor.

Zirvenin 13 puan gerisinde kalan Fenerbahçe, ligde evinde en fazla gol pozisyonuna giren takım durumunda.

Kadıköy’de 52 kez net gol şansı yakalayan sarı lacivertliler, bunların 30’unu gole çevirme başarısı gösterdi.

Bu alanda Fenerbahçe’yi, 50 net gol pozisyonla Trabzonspor, 40 net gol şansıyla da Medipol Başakşehir takip ediyor.

Bu sezon bir Süper Lig maçında en fazla net gol pozisyonuna giren takım ise Trabzonspor oldu.

Bordo mavililer, Hes Kablo Kayserispor ile oynadığı mücadeleyi 11 net pozisyonla tamamladı.

Süper Lig’de evinde en az gol yiyen takım ise Galatasaray.

Sarı kırmızılılar, Türk Telekom Stadı’nda 8 kez topu ağlarından çıkardı.

Sahasında 9 gol yiyen Demir Grup Sivasspor ikinci, evinde kalesinde 11 gol gören Beşiktaş ise üçüncü durumda.

Ligde kendisine yapılan fauller nedeniyle rakiplerine en fazla kart çıkan 2 oyuncu bulunuyor.

Medipol Başakşehirli İrfan Can Kahveci ile Gaziantep Futbol Kulübü’nden Kayode rakiplerinin 11’er kez kart görmesine neden oldu.

3 oyuncu, bu sezon Süper Lig'de en fazla penaltıya sebebiyet verdi.

Fenerbahçeli Jailson, Demir Grup Sivassporlu Appindangoye ve Aytemiz Alanyasporlu Welinton, üçer kez rakiplerini beyaz noktaya gönderdi.

Kaynak: TRT SPOR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.