yandex

Sınır ötesi operasyonlarda Erbakan imzası

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3717+ kez okundu.
 

Sınır ötesi operasyonlarda Erbakan imzası

Terör örgütlerinin ulusal bütünlüğümüze yönelik tehditlerini püskürtmek için TSK tarafından yapılan sınır ötesi operasyonlarda kullanılan silahlarda Erbakan Hoca'nın imzası dikkat çekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesine yaptığı operasyonlarda kullandığı silahlar ve teknolojilerde Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yaptığı ve öncülük ettiği çalışmalar dikkat çekiyor. TSK tarafından Suriye'ye yapılan "Fırat Kalkanı"nda Erbakan Hoca'nın Almanya'da yapımında çalıştığı Leopard tankları kullanıldı. Bir diğer harekat olan "Zeytindalı Harekatı"nda kahraman ordumuz Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD/-YPG VE DEAŞ’a karşı büyük bir operasyon başlattı. Yine aynı tank ve silahlarla... Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada Erbakan Hoca'nın 2009 yılında Baykar'a olan ziyaret fotoğrafları paylaşılmıştı. Fotoğraflarda Erbakan Hoca, İHA ve SİHA'ları üreten Baykar şirketini ziyaret ettiği ve yetkili isimlerden brifing aldığı görülüyordu.   Bugün teröristlerin korkulu rüyası haline gelen bu teknolojik silahların yapılmasını teşvik eden de Erbakan Hoca'ydı. Öyle ki İHA ve SİHA'ların ürticisi şirketin yöneticilerinden Selçuk Bayraktar, 2014’te geliştirilen İHA’nın kuyruk numarasına "TC: ERB: ERBAKAN" imzasını atmıştı. ERBAKAN HOCA VE PANCAR MOTOR Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk motoru olan Pancar Motor da Erbakan Hoca'nın Türk sanayisine kazandırdığı bir değer. Milli Görüş lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın İstanbul Teknik Üniversitesi Motorlar Laboratuvarı'nda geliştirdiği Pancar Motor, 1956 yılında seri üretime başladı. Pancar Motor Fabrikası, bugün Almanya'dan Afrika'ya onlarca ülkeye ihracat yapıyor. Fabrikanın Genel Müdürü Yalçın Arsan, yıllar önce verdiği bir röportajda şunları söylemişti: "Erbakan Hocamız siyasetin yanında sanayinin de ordinaryüsüydü. Açtığı fabrika sayesinde yıllardır, yüz binlerce insan ekmek yiyor. Herkes ona dua ediyor. Tarım işiyle uğraşan herkes Pancar Motor'u bilir. Biz şu anda 8 beygirle 80 beygir arasında, 11 çeşit motor üretiyoruz. 600 bin motor ürettik. Bunun 450 bini Türkiye'de, 150 bini yurtdışında."   Kaynak:milligazete.com

Terör örgütlerinin ulusal bütünlüğümüze yönelik tehditlerini püskürtmek için TSK tarafından yapılan sınır ötesi operasyonlarda kullanılan silahlarda Erbakan Hoca'nın imzası dikkat çekiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesine yaptığı operasyonlarda kullandığı silahlar ve teknolojilerde Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yaptığı ve öncülük ettiği çalışmalar dikkat çekiyor.

TSK tarafından Suriye'ye yapılan "Fırat Kalkanı"nda Erbakan Hoca'nın Almanya'da yapımında çalıştığı Leopard tankları kullanıldı.

Bir diğer harekat olan "Zeytindalı Harekatı"nda kahraman ordumuz Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD/-YPG VE DEAŞ’a karşı büyük bir operasyon başlattı. Yine aynı tank ve silahlarla...

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada Erbakan Hoca'nın 2009 yılında Baykar'a olan ziyaret fotoğrafları paylaşılmıştı. Fotoğraflarda Erbakan Hoca, İHA ve SİHA'ları üreten Baykar şirketini ziyaret ettiği ve yetkili isimlerden brifing aldığı görülüyordu.

 

Bugün teröristlerin korkulu rüyası haline gelen bu teknolojik silahların yapılmasını teşvik eden de Erbakan Hoca'ydı. Öyle ki İHA ve SİHA'ların ürticisi şirketin yöneticilerinden Selçuk Bayraktar, 2014’te geliştirilen İHA’nın kuyruk numarasına "TC: ERB: ERBAKAN" imzasını atmıştı.

ERBAKAN HOCA VE PANCAR MOTOR

Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk motoru olan Pancar Motor da Erbakan Hoca'nın Türk sanayisine kazandırdığı bir değer. Milli Görüş lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın İstanbul Teknik Üniversitesi Motorlar Laboratuvarı'nda geliştirdiği Pancar Motor, 1956 yılında seri üretime başladı. Pancar Motor Fabrikası, bugün Almanya'dan Afrika'ya onlarca ülkeye ihracat yapıyor.

Fabrikanın Genel Müdürü Yalçın Arsan, yıllar önce verdiği bir röportajda şunları söylemişti:

"Erbakan Hocamız siyasetin yanında sanayinin de ordinaryüsüydü. Açtığı fabrika sayesinde yıllardır, yüz binlerce insan ekmek yiyor. Herkes ona dua ediyor. Tarım işiyle uğraşan herkes Pancar Motor'u bilir. Biz şu anda 8 beygirle 80 beygir arasında, 11 çeşit motor üretiyoruz. 600 bin motor ürettik. Bunun 450 bini Türkiye'de, 150 bini yurtdışında."

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.