yandex

ŞİİR KİTABI OKURLARLA BULUŞTU

EĞİTİM 09.05.2019 - 23:24, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3115+ kez okundu.
 

ŞİİR KİTABI OKURLARLA BULUŞTU

Yazar oyuncu ve müzisyen Barış Gümüş'ün Kişisel Sevişim adlı kitabı okurlarıyla buluştu.

Gümüş” Gençlerimizi teşvik amaçlı ve bir bayrak taşıyıcı olmak için bu kitabı yayınladım. Ne yazık ki genç yazarlarımız şairlerimiz ve edebiyatla uğraşanımız çok az” dedi    “BELLİ BİR YAŞANMIŞLIK GEREKİYOR”   Yazar ve oyuncu aynı zamanda müzisyenlik yapan Barış Gümüş şiirleri yazmamın belli bir süresi olmadığını dile getirerek” Şiirleri yazmak için bir yaşanmışlık gerekiyor muhakkak ki, sevgiyi, öfkeyi, üzüntüyü, umudu yani her duyguyu dile dökmenin yolları vardır ben de bunu şiirle şarkıyla resimle ve oyunculukla dile getiriyorum” diye konuştu.   “ONLARA KÖPRÜ OLMAK”   Gümüş okurlardan aldığı geri dönüşün onu mutlu ettiğini vurgulayarak,” Çünkü ben sanmıştım ki şiir seven gelir alır ancak öyle olmadı, kimisi beni sevdiğinden kimisi kapağı beğendiğinden aldı ancak sonra gelen mesajlar abi şiir kitabı okumazdım ilk kez okudum çok sevdim artık başka şairleri de okuyorum. Ayrıca kitabı yediden yetmişe bütün insanlar okuyor. Bu benim için eşsiz bir duygu. Ben Nazım Hikmet veya Cemal Süreya gibi ustalardan olmak için yola çıkmadım, onlara köprü olmak istedim bunu başarıyor olmak da beni mutlu ediyor” şeklinde konuştu.   “KİTABIN GELİRİ ÇOCUKLARIN”   Her kitap bir amaca hizmet etsin diyen Gümüş,”İlk kitap için Ankara merkezli şehit gazi ailelerin çocuklarının eksiklerini tamamlayalım istedim, ikinci kitap kelebek hastası çocuklara sargı bezi ve krem olsun diyerek bunları başlattım ama ben denizde bir kum tanesiyim elimden şimdilik bu kadarı gelmekte, elbette sermaye ve ilgi gerekiyor, yeni sezonda yeni kitap için ise köy okullarına bot mont araç gereç olsun istiyorum. 7’nci kitap yeni bitti. Şu anda üçüncü kitabım yayınlanacak. Kitaplardan iki tanesi roman olacak, yazıp bestelediğim 31 tane şarkı ve iki tane film senaryosu var. İstiyorum ki hepsi bir şeyin ucundan tutsun merhem olsun farkındalık olsun” ifadelerini kullandı.(Umahan ÖZ)
Yazar oyuncu ve müzisyen Barış Gümüş'ün Kişisel Sevişim adlı kitabı okurlarıyla buluştu.

Gümüş” Gençlerimizi teşvik amaçlı ve bir bayrak taşıyıcı olmak için bu kitabı yayınladım. Ne yazık ki genç yazarlarımız şairlerimiz ve edebiyatla uğraşanımız çok az” dedi 

 

“BELLİ BİR YAŞANMIŞLIK GEREKİYOR”

 

Yazar ve oyuncu aynı zamanda müzisyenlik yapan Barış Gümüş şiirleri yazmamın belli bir süresi olmadığını dile getirerek” Şiirleri yazmak için bir yaşanmışlık gerekiyor muhakkak ki, sevgiyi, öfkeyi, üzüntüyü, umudu yani her duyguyu dile dökmenin yolları vardır ben de bunu şiirle şarkıyla resimle ve oyunculukla dile getiriyorum” diye konuştu.

 

“ONLARA KÖPRÜ OLMAK”

 

Gümüş okurlardan aldığı geri dönüşün onu mutlu ettiğini vurgulayarak,” Çünkü ben sanmıştım ki şiir seven gelir alır ancak öyle olmadı, kimisi beni sevdiğinden kimisi kapağı beğendiğinden aldı ancak sonra gelen mesajlar abi şiir kitabı okumazdım ilk kez okudum çok sevdim artık başka şairleri de okuyorum. Ayrıca kitabı yediden yetmişe bütün insanlar okuyor. Bu benim için eşsiz bir duygu. Ben Nazım Hikmet veya Cemal Süreya gibi ustalardan olmak için yola çıkmadım, onlara köprü olmak istedim bunu başarıyor olmak da beni mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

 

“KİTABIN GELİRİ ÇOCUKLARIN”

 

Her kitap bir amaca hizmet etsin diyen Gümüş,”İlk kitap için Ankara merkezli şehit gazi ailelerin çocuklarının eksiklerini tamamlayalım istedim, ikinci kitap kelebek hastası çocuklara sargı bezi ve krem olsun diyerek bunları başlattım ama ben denizde bir kum tanesiyim elimden şimdilik bu kadarı gelmekte, elbette sermaye ve ilgi gerekiyor, yeni sezonda yeni kitap için ise köy okullarına bot mont araç gereç olsun istiyorum. 7’nci kitap yeni bitti. Şu anda üçüncü kitabım yayınlanacak. Kitaplardan iki tanesi roman olacak, yazıp bestelediğim 31 tane şarkı ve iki tane film senaryosu var. İstiyorum ki hepsi bir şeyin ucundan tutsun merhem olsun farkındalık olsun” ifadelerini kullandı.(Umahan ÖZ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.