yandex

SELÇUKLU’DA KİŞİ BAŞINA 14 METREKARE YEŞİL ALAN DÜŞÜYOR

KONYA 08.11.2020 - 23:55, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2975+ kez okundu.
 

SELÇUKLU’DA KİŞİ BAŞINA 14 METREKARE YEŞİL ALAN DÜŞÜYOR

Selçuklu yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Selçuklu Belediyesi’ne ait çocuk parkları, mahalle parkları, kent parkları, kent korulukları ve pasif yeşil alanlarla birlikte Selçuklu’da kişi başına yaklaşık 14 metrekare yeşil alan düşüyor.

Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde yeşil alanların sayısını artırmaya devam ediyor. 2020 yılı içerisinde 45 bin metrekare yeni yeşil alanı Selçuklu’ya kazandıran Selçuklu Belediyesi toplamda yeşil alan miktarını 8 Milyon 676 bin 180 metrekareye çıkardı. 662 bin 808 nüfusa sahip olan Selçuklu’da yeni yapılan parklarla birlikte kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise yaklaşık 14 metrekareye yükseldi. Selçuklu’da en fazla yeşil alanları kent korulukları oluşturuyor. İlçede bulunan 10 kent koruluğu toplam 2 milyon 992 bin 413 metrekare alanı kaplıyor. Selçuklu’da bulunan 8 kent parkı ise 2 milyon 541 bin 971 metrekarelik alan ile ilçenin en fazla yer kaplayan ikinci yeşil alanlarını oluşturuyor. Selçuklu Belediyesi’nin hizmet alanında bulunan 714 pasif yeşil alan ise 1 milyon 998 bin 419 metrekare alan ile yeşil alan sıralamasında 3. sırada yer alıyor. İlçe genelinde 170 mahalle parkı 1 milyon 785 metrekarelik yeşil alanı oluştururken, 156 çocuk parkında 97 bin 592 metrekare yeşil alan bulunuyor. Başkan Pekyatırmacı: “Selçuklu’da yeşil doku büyüyor” Selçuklu’da yeşil alanların arttığına dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Belediye olarak yeşil alanları artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. 662 bin 808 nüfusa sahip olan ilçemizde hemşehrilerimizin daha rahat nefes alabilmeleri için gereken çalışmaları yapıyoruz. Şehirde oksijen kalitesini artırmak adına bu çalışmalara da önem veriyoruz. Selçuklu’da yeşil doku büyüyor, ilçemizin de hava kalitesi bununla birlikte artıyor. Bu sezon pandemi süreci nedeniyle çalışmalarımız önceki yıllara göre bir nebze az oldu ancak önümüzdeki yıllarda yeşil alanları daha da artırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Selçuklu yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Selçuklu Belediyesi’ne ait çocuk parkları, mahalle parkları, kent parkları, kent korulukları ve pasif yeşil alanlarla birlikte Selçuklu’da kişi başına yaklaşık 14 metrekare yeşil alan düşüyor.

Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde yeşil alanların sayısını artırmaya devam ediyor. 2020 yılı içerisinde 45 bin metrekare yeni yeşil alanı Selçuklu’ya kazandıran Selçuklu Belediyesi toplamda yeşil alan miktarını 8 Milyon 676 bin 180 metrekareye çıkardı. 662 bin 808 nüfusa sahip olan Selçuklu’da yeni yapılan parklarla birlikte kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise yaklaşık 14 metrekareye yükseldi.

Selçuklu’da en fazla yeşil alanları kent korulukları oluşturuyor. İlçede bulunan 10 kent koruluğu toplam 2 milyon 992 bin 413 metrekare alanı kaplıyor. Selçuklu’da bulunan 8 kent parkı ise 2 milyon 541 bin 971 metrekarelik alan ile ilçenin en fazla yer kaplayan ikinci yeşil alanlarını oluşturuyor. Selçuklu Belediyesi’nin hizmet alanında bulunan 714 pasif yeşil alan ise 1 milyon 998 bin 419 metrekare alan ile yeşil alan sıralamasında 3. sırada yer alıyor. İlçe genelinde 170 mahalle parkı 1 milyon 785 metrekarelik yeşil alanı oluştururken, 156 çocuk parkında 97 bin 592 metrekare yeşil alan bulunuyor.

Başkan Pekyatırmacı: “Selçuklu’da yeşil doku büyüyor”

Selçuklu’da yeşil alanların arttığına dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Belediye olarak yeşil alanları artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. 662 bin 808 nüfusa sahip olan ilçemizde hemşehrilerimizin daha rahat nefes alabilmeleri için gereken çalışmaları yapıyoruz. Şehirde oksijen kalitesini artırmak adına bu çalışmalara da önem veriyoruz. Selçuklu’da yeşil doku büyüyor, ilçemizin de hava kalitesi bununla birlikte artıyor. Bu sezon pandemi süreci nedeniyle çalışmalarımız önceki yıllara göre bir nebze az oldu ancak önümüzdeki yıllarda yeşil alanları daha da artırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.