yandex

Selçuk'tan merak edilen "müfredat" sorusuna yanıt

EĞİTİM 14.10.2020 - 11:56, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2450+ kez okundu.
 

Selçuk'tan merak edilen "müfredat" sorusuna yanıt

Milli Eğitim Bakanı Selçuk "ders süresi kısaldı, müfredat nasıl yetişecek?" sorusunu yanıtladı. Ders saatlerinin yüz yüze eğitimde kısaltıldığını ama uzaktan eğitimin sürdüğüne dikkat çeken Selçuk, “Müfredatta bir azalma söz konusu değil" dedi.

Koronavirüs sürecinde okullarda ders saatleri azaltıldı. Peki, müfredatta bir değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin merak ettiği bu soruyu sosyal medya hesaplarından paylaştığı video ile yanıtladı. Selçuk, karma bir modelle öğrencilerin, eğitimlerine haftanın iki günü okulda yüz yüze, diğer günler uzaktan eğitimle devam edeceğine işaret ederek, "Bu nedenle müfredatta bir azalma söz konusu değil. Uzaktan eğitimde ders takibinin aksatmadan yapılması, uzaktan eğitime gereken önemin verilmesi yolundaki telkinlerimiz bu yüzden" ifadelerini kullandı. "Yüz yüze eğitimde kısa ama uzaktan eğitim var" Sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoda, ders saatlerinin yüz yüze eğitimde azaltıldığını ifade eden Selçuk, şunları kaydetti: "Ama müfredat, uzaktan eğitimle bütünsel olarak verilmeye devam ediyor. Bu süreçte, karma bir modelle öğrencilerimiz, eğitimlerine haftanın iki günü okulda yüz yüze, diğer günler uzaktan eğitimle devam edecek. Bu nedenle müfredatta bir azalma söz konusu değil. Uzaktan eğitimde ders takibinin aksatmadan yapılması, uzaktan eğitime gereken önemin verilmesi yolundaki telkinlerimiz bu yüzden. TRT EBA kanalları ile okuldaki dersler birbirini tamamlayıcı bir nitelikte hazırlandı." TRT HABER
Milli Eğitim Bakanı Selçuk "ders süresi kısaldı, müfredat nasıl yetişecek?" sorusunu yanıtladı. Ders saatlerinin yüz yüze eğitimde kısaltıldığını ama uzaktan eğitimin sürdüğüne dikkat çeken Selçuk, “Müfredatta bir azalma söz konusu değil" dedi.

Koronavirüs sürecinde okullarda ders saatleri azaltıldı. Peki, müfredatta bir değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin merak ettiği bu soruyu sosyal medya hesaplarından paylaştığı video ile yanıtladı.

Selçuk, karma bir modelle öğrencilerin, eğitimlerine haftanın iki günü okulda yüz yüze, diğer günler uzaktan eğitimle devam edeceğine işaret ederek, "Bu nedenle müfredatta bir azalma söz konusu değil. Uzaktan eğitimde ders takibinin aksatmadan yapılması, uzaktan eğitime gereken önemin verilmesi yolundaki telkinlerimiz bu yüzden" ifadelerini kullandı.

"Yüz yüze eğitimde kısa ama uzaktan eğitim var"

Sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoda, ders saatlerinin yüz yüze eğitimde azaltıldığını ifade eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Ama müfredat, uzaktan eğitimle bütünsel olarak verilmeye devam ediyor. Bu süreçte, karma bir modelle öğrencilerimiz, eğitimlerine haftanın iki günü okulda yüz yüze, diğer günler uzaktan eğitimle devam edecek. Bu nedenle müfredatta bir azalma söz konusu değil. Uzaktan eğitimde ders takibinin aksatmadan yapılması, uzaktan eğitime gereken önemin verilmesi yolundaki telkinlerimiz bu yüzden. TRT EBA kanalları ile okuldaki dersler birbirini tamamlayıcı bir nitelikte hazırlandı."

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.