yandex

Sağlık bütçesinin büyük bölümü şeker hastalığı için harcanıyor

EKONOMİ 14.11.2019 - 11:22, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2205+ kez okundu.
 

Sağlık bütçesinin büyük bölümü şeker hastalığı için harcanıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Sönmez, Türkiye'de şeker hastalığının oranının yüksek olmasından ötürü sağlık bütçesinin büyük bölümünün diyabete harcandığını söyledi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Sönmez, Türkiye'de her 7 erişkinden birinin diyabetli olduğunu açıkladı. Sağlık bütçesinin büyük bir kısmının diyabet hastalıklarına harcandığın aktaran Sönmez, "Sağlık bütçemizin yaklaşık dörtte biri diyabete ve neden olduğu komplikasyonlarının tedavisine harcanmaktadır. Yılda yaklaşık 25 milyar TL tutan bu bütçeyle her yıl üç Marmaray projesinin hayata geçirebileceğini düşünürsek diyabetin maliyeti daha iyi anlaşılacaktır" dedi. Dünya Diyabet Günü dolayısıyla açıklamalar bulunan Prof. Dr. Sönmez, 100 yıl önce Dr. Frederick Banting'in insülin hormonunu diyabet hastalarının tedavisinde kullanmayı başardığını ve bu sayede milyonlarca hastanın hayatını kurtardığını söyledi. Banting'in doğum günü olan 14 Kasım'ın her yıl 'Dünya Diyabet Günü' olarak kutlandığını dile getiren Sönmez, bu tarihin diyabet farkındalığının artması ve sorunların gündeme getirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu aktardı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Sönmez, Türkiye'de şeker hastalığının oranının yüksek olmasından ötürü sağlık bütçesinin büyük bölümünün diyabete harcandığını söyledi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Sönmez, Türkiye'de her 7 erişkinden birinin diyabetli olduğunu açıkladı.

Sağlık bütçesinin büyük bir kısmının diyabet hastalıklarına harcandığın aktaran Sönmez, "Sağlık bütçemizin yaklaşık dörtte biri diyabete ve neden olduğu komplikasyonlarının tedavisine harcanmaktadır. Yılda yaklaşık 25 milyar TL tutan bu bütçeyle her yıl üç Marmaray projesinin hayata geçirebileceğini düşünürsek diyabetin maliyeti daha iyi anlaşılacaktır" dedi.

Dünya Diyabet Günü dolayısıyla açıklamalar bulunan Prof. Dr. Sönmez, 100 yıl önce Dr. Frederick Banting'in insülin hormonunu diyabet hastalarının tedavisinde kullanmayı başardığını ve bu sayede milyonlarca hastanın hayatını kurtardığını söyledi.

Banting'in doğum günü olan 14 Kasım'ın her yıl 'Dünya Diyabet Günü' olarak kutlandığını dile getiren Sönmez, bu tarihin diyabet farkındalığının artması ve sorunların gündeme getirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.