yandex

Sağlık Bakanlığından gebelere uzaktan eğitim

SAĞLIK (AA) - Anadolu Ajansı | 10.05.2020 - 12:15, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2885+ kez okundu.
 

Sağlık Bakanlığından gebelere uzaktan eğitim

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs nedeniyle hastanelere gidemeyen gebeler için "Uzaktan Gebe Okulu" programı başlattı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlığa bağlı hastaneler bünyesinde bulunan gebe okulları, gebe adayı ve yakınlarına doğum öncesi, doğuma hazırlık, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. Gebeler eğitimden memnun   Gebelerin yüzde 98 oranında memnun olduğu bu eğitimlere katılamayanlar için başlatılan uzaktan eğitim programı, tüm gebelerin eğitimden yararlanmasını sağlayarak normal doğum oranını artırmayı amaçlıyor. Mevcut gebe okullarında verilen eğitimi standart hale getirecek ve tüm gebelerin bilgiye ulaşımını kolaylaştıracak uygulama için doktor, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog ve ebeler kamera karşına geçti.   Çeşitli başlıklarda 27 video hazırlandı   Gebelik Fizyolojisi, Gebelikte Beslenme, Gebelik Psikolojisi, Gebelikte Diyabet Sorunları gibi başlıklarda 27 video hazırlandı. Ayrıca işitme engelli gebeler için de çekimler işaret diliyle anlatıldı. Eğitim videolarını takip etmek isteyen gebeler, bu videolara "https://khgm.saglik.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.
Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs nedeniyle hastanelere gidemeyen gebeler için "Uzaktan Gebe Okulu" programı başlattı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlığa bağlı hastaneler bünyesinde bulunan gebe okulları, gebe adayı ve yakınlarına doğum öncesi, doğuma hazırlık, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyor.

Gebeler eğitimden memnun

 

Gebelerin yüzde 98 oranında memnun olduğu bu eğitimlere katılamayanlar için başlatılan uzaktan eğitim programı, tüm gebelerin eğitimden yararlanmasını sağlayarak normal doğum oranını artırmayı amaçlıyor.

Mevcut gebe okullarında verilen eğitimi standart hale getirecek ve tüm gebelerin bilgiye ulaşımını kolaylaştıracak uygulama için doktor, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog ve ebeler kamera karşına geçti.

 

Çeşitli başlıklarda 27 video hazırlandı

 

Gebelik Fizyolojisi, Gebelikte Beslenme, Gebelik Psikolojisi, Gebelikte Diyabet Sorunları gibi başlıklarda 27 video hazırlandı.

Ayrıca işitme engelli gebeler için de çekimler işaret diliyle anlatıldı.

Eğitim videolarını takip etmek isteyen gebeler, bu videolara "https://khgm.saglik.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.