yandex

Sabancı, Temsa'yı geri mi alıyor?

05.01.2020 - 12:23, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4121+ kez okundu.
 

Sabancı, Temsa'yı geri mi alıyor?

İsviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan ve yaşadığı mali kriz nedeniyle geçen ay üretimi durduran Temsa’nın, Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor.

İsviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan Temsa'nın borçları ile birlikte Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor. Dünya'ya konuşan hükümete yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın konuyla bire bir ilgilendiğini belirtirken, Temsa yetkilileri ise henüz kendilerine bu yönde bir açıklama yapılmadığını söyledi. Adana iş dünyası temsilcileri de Temsa'nın Sabancı'ya devri konusunda hükümetin devreye girdiğini ve bu konuda yakında önemli bir açıklama yapılacağı duyumunu aldıklarını söyledi. Adana'nın önde gelen yerel gazetelerinden Refleks'in yazarı Mehmet Uluğtürkan da dünkü köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine Sabancı Holding'in Temsayı geri alacağını, bir kamu bankasının da hissedar olacağı yeni bir yapılanmaya gidileceğini yazdı. Dünya'ya konuşan Temsa yöneticileri, henüz kendilerine Sabancı'ya satışla ilgili bir bilgi gelmediğini ifade etti. BEŞTEPE DEVREYE GİRDİ Konuyla ilgili konuşan kaynaklar Beştepe'nin devreye girdiği ve kamu bankalarının haciz işlemini sonlandırarak ortak olma yönünde adım atacaklarını belirtiyor. BAKAN ALBAYRAK: TEMSA İLE İLGİLİ GÜZEL HABERLER DUYACAKSINIZ MÜSİAD'ın 'Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MÜSİAD Adana başkanı Burhan Kavak'ın Temsa'nın son durumuyla ilgili bilgi vermesi ve destek istemesi üzerine "Konu gündemimizde kısa süre sonra Temsa'dan güzel haber alacaksınız" yanıtını verdi.
İsviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan ve yaşadığı mali kriz nedeniyle geçen ay üretimi durduran Temsa’nın, Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor.

İsviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan Temsa'nın borçları ile birlikte Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor. Dünya'ya konuşan hükümete yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın konuyla bire bir ilgilendiğini belirtirken, Temsa yetkilileri ise henüz kendilerine bu yönde bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Adana iş dünyası temsilcileri de Temsa'nın Sabancı'ya devri konusunda hükümetin devreye girdiğini ve bu konuda yakında önemli bir açıklama yapılacağı duyumunu aldıklarını söyledi. Adana'nın önde gelen yerel gazetelerinden Refleks'in yazarı Mehmet Uluğtürkan da dünkü köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine Sabancı Holding'in Temsayı geri alacağını, bir kamu bankasının da hissedar olacağı yeni bir yapılanmaya gidileceğini yazdı. Dünya'ya konuşan Temsa yöneticileri, henüz kendilerine Sabancı'ya satışla ilgili bir bilgi gelmediğini ifade etti.

BEŞTEPE DEVREYE GİRDİ

Konuyla ilgili konuşan kaynaklar Beştepe'nin devreye girdiği ve kamu bankalarının haciz işlemini sonlandırarak ortak olma yönünde adım atacaklarını belirtiyor.

BAKAN ALBAYRAK: TEMSA İLE İLGİLİ GÜZEL HABERLER DUYACAKSINIZ

MÜSİAD'ın 'Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MÜSİAD Adana başkanı Burhan Kavak'ın Temsa'nın son durumuyla ilgili bilgi vermesi ve destek istemesi üzerine "Konu gündemimizde kısa süre sonra Temsa'dan güzel haber alacaksınız" yanıtını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.