yandex

Polonyaʹda Harry Potter kitaplarını yakan rahip özür diledi

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3620+ kez okundu.
 

Polonyaʹda Harry Potter kitaplarını yakan rahip özür diledi

Polonya’nın Gdansk şehrindeki Gdansk’s Mother of Church Katolik Kilisesi rahibi Rev Rafal Jarosiewicz, Facebook'tan yaptığı açıklamada kitapların yakılmasının bir talihsizlik olduğunu söyleyip özür diledi.   Afrika tahta maskesi, küçük bir Budist figürü, fil figürleri, sihir kitaplarının yanı sıra JK Rowling tarafından yazılan Harry Potter serisine ait kitapların da olduğu yakılan eşyaların cemaat tarafından getirildiği öğrenildi. Yakılan fotoğraflar Evanjelist Katolik vakfı SMS z Nieba'nın (Cennetten gelen SMS) Facebook hesabından paylaşılmıştı. Söz konusu fotoğrafların daha sonra silindiği görüldü. Vakıf tarafından yapılan açıklamada, eşyaların yakılmasının cemaati sihirler hakkında uyarma amacı taşıdığı, kitaplara karşı bir tepki olmadığı belirtildi. Fotoğrafların Facebook'ta yayınlanmasının ardından bazı kullanıcılar, eşyaların yakılmasını Nazi dönemi Almanyası ve Ortaçağ dönemine benzetmiş, ağır eleştiriler yöneltmişti. Kaynak: trt haber 

Polonya’nın Gdansk şehrindeki Gdansk’s Mother of Church Katolik Kilisesi rahibi Rev Rafal Jarosiewicz, Facebook'tan yaptığı açıklamada kitapların yakılmasının bir talihsizlik olduğunu söyleyip özür diledi.

 

Afrika tahta maskesi, küçük bir Budist figürü, fil figürleri, sihir kitaplarının yanı sıra JK Rowling tarafından yazılan Harry Potter serisine ait kitapların da olduğu yakılan eşyaların cemaat tarafından getirildiği öğrenildi.

Yakılan fotoğraflar Evanjelist Katolik vakfı SMS z Nieba'nın (Cennetten gelen SMS) Facebook hesabından paylaşılmıştı. Söz konusu fotoğrafların daha sonra silindiği görüldü.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, eşyaların yakılmasının cemaati sihirler hakkında uyarma amacı taşıdığı, kitaplara karşı bir tepki olmadığı belirtildi.

Fotoğrafların Facebook'ta yayınlanmasının ardından bazı kullanıcılar, eşyaların yakılmasını Nazi dönemi Almanyası ve Ortaçağ dönemine benzetmiş, ağır eleştiriler yöneltmişti.

Kaynak: trt haber 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.