yandex

Özağan güven tazeledi.

23.02.2020 - 21:49, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3955+ kez okundu.
 

Özağan güven tazeledi.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesinin 10. Olağan Genel Kurul toplantısı Konya Ticaret odasında gerçekleşti. Veli Özağan yeniden seçildi

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Engelli hizmetleri şube müdürü Mustafa Yılmaz, Türkiye Görme Engelleri Federasyonu Başkanı Haldun Kırkık, Konya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çakıcı, Meram Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Şimşek ve Selçuklu Görme Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Bekir Kaya nın katılımlarıyla gerçekleştirildi. 05 Mart 2017 tarihinde yapılan 9. Olağan Genel Kurul sonucunda seçilerek göreve başlayan Yönetim Kurulu Başkanı olan Veli Özağan, yaptığı konuşmasında toplumun daha da bilinçli olmasını vurgulayarak Cumhuriyetin kuruluşundan 25 yıl sonra Engelli hakları aramak üzere kurulmuş ilk dernek olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Görmeyenleri Koruma Derneği Türkiye'de ilk kurulan dernek. 2005 yılında Görrneyenleri Koruma Derneği Genel Kurulu şöyle bir yerde yapıldı. Küçücük 15-20 metre karelik bir odada yapıldı. İşe giremeyen o kadar arkadaşlarımız vardı ki ekmek kapısı arıyorlar işi olmadığı için bir birlerini kırıyorlar, toplumun içine çıkamıyorlar, toplu ulaşım, kaldırımlar aklınıza gelebilecek bir çok şey engelliler için uygun değildi. Bugün kaldırımların düzenlenmesinde kısmen de olsa arkasında Görmeyenleri Koruma Derneği vardır. 2005 yılından bu yana 15 yıllık süre içersin de kamuda çalıştırılmak üzere alınan işçi mülakat komisyonunda  görev alarak engelli haklarının dışında hakkını yedirmemek için gözlemci ve yoğun bir çalışma yapıldı. Bu sayede engelli arkadaşlarımızın işe girmeleri sağlandı. Belediye otobüs şoförlerinin ve zabıtaların engellilere olan yaklaşımında çok eksiklik vardı.  800 şoför ile engellilere nasıl davranılmasıyla ilgili 13 oturumlu seminerler ve söyleşiler yaptık. Bu çalışmalardan sonra şoförlerimizin belediye otobüslerindeki davranışları yüzde 100 farklılaştı ki engelli arkadaşlar memnun kalmaya başladı. Dolaysıyla farklı eylem şekliyle engellilerin hakları alınmaya çalışıldı." Diye konuştu Veli Özağan’ın ardından konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Yılmaz şu ifadelere yer verdi. " Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman ve her daim tüm engellilerin yanındayız görülen tüm aksaklıkları bize bildirirseniz hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağımızdan hiç şüpheniz olmasın."     Konuşmalarının ardından oluşturulan divan kurulu ve genel kurula katılan üyelerin oylaması ile birlikte yapılan seçim sonucunda başkan yeniden Veli Özağan seçildi.  
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesinin 10. Olağan Genel Kurul toplantısı Konya Ticaret odasında gerçekleşti. Veli Özağan yeniden seçildi

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Engelli hizmetleri şube müdürü Mustafa Yılmaz, Türkiye Görme Engelleri Federasyonu Başkanı Haldun Kırkık, Konya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çakıcı, Meram Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Şimşek ve Selçuklu Görme Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Bekir Kaya nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

05 Mart 2017 tarihinde yapılan 9. Olağan Genel Kurul sonucunda seçilerek göreve başlayan Yönetim Kurulu Başkanı olan Veli Özağan, yaptığı konuşmasında toplumun daha da bilinçli olmasını vurgulayarak Cumhuriyetin kuruluşundan 25 yıl sonra Engelli hakları aramak üzere kurulmuş ilk dernek olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Görmeyenleri Koruma Derneği Türkiye'de ilk kurulan dernek. 2005 yılında Görrneyenleri Koruma Derneği Genel Kurulu şöyle bir yerde yapıldı. Küçücük 15-20 metre karelik bir odada yapıldı. İşe giremeyen o kadar arkadaşlarımız vardı ki ekmek kapısı arıyorlar işi olmadığı için bir birlerini kırıyorlar, toplumun içine çıkamıyorlar, toplu ulaşım, kaldırımlar aklınıza gelebilecek bir çok şey engelliler için uygun değildi. Bugün kaldırımların düzenlenmesinde kısmen de olsa arkasında Görmeyenleri Koruma Derneği vardır. 2005 yılından bu yana 15 yıllık süre içersin de kamuda çalıştırılmak üzere alınan işçi mülakat komisyonunda  görev alarak engelli haklarının dışında hakkını yedirmemek için gözlemci ve yoğun bir çalışma yapıldı. Bu sayede engelli arkadaşlarımızın işe girmeleri sağlandı. Belediye otobüs şoförlerinin ve zabıtaların engellilere olan yaklaşımında çok eksiklik vardı.  800 şoför ile engellilere nasıl davranılmasıyla ilgili 13 oturumlu seminerler ve söyleşiler yaptık. Bu çalışmalardan sonra şoförlerimizin belediye otobüslerindeki davranışları yüzde 100 farklılaştı ki engelli arkadaşlar memnun kalmaya başladı. Dolaysıyla farklı eylem şekliyle engellilerin hakları alınmaya çalışıldı." Diye konuştu

Veli Özağan’ın ardından konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Yılmaz şu ifadelere yer verdi. " Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman ve her daim tüm engellilerin yanındayız görülen tüm aksaklıkları bize bildirirseniz hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağımızdan hiç şüpheniz olmasın."  

 

Konuşmalarının ardından oluşturulan divan kurulu ve genel kurula katılan üyelerin oylaması ile birlikte yapılan seçim sonucunda başkan yeniden Veli Özağan seçildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.