yandex

New York 2. faz normalleşmeye geçti

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 22.06.2020 - 18:45, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2996+ kez okundu.
 

New York 2. faz normalleşmeye geçti

ABD'de yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınından en fazla etkilenen New York kenti, 2. faz normalleşmeye geçti. Kentte, restoranlar açık havada hizmet verebilecek.

New York'ta geçilen ikinci fazda, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre restoranlar açık havada hizmet verebilecek, mağazalar, kuaförler, emlak sektörü ve ibadet yerleri açılacak. 5 bine yakın restoranın açılacağı New York'ta 45 bin kişiye istihdam sağlanması, kentte ise 300 bin kişinin iş yerlerine dönmesi bekleniyor. Kuaför ve güzellik merkezleri ise hem çalışan sayısı hem de müşterileri yüzde 50 kapasite olması koşuluyla açılacak. İbadet yerleri ise yüzde 25 kapasite ile açılabilecek.  Günlük 100'ün üzerinde vaka tespit ediliyor New York Sağlık Departmanı'nın verilerine göre, enfeksiyon oranının yüzde 1'e gerilediği kentte günlük 100'ün üzerinde koronavirüs vakası tespit ediliyor. New York eyaletinde ise şimdiye kadar 411 binden fazla kişi COVID-19'dan etkilendi, 31 bin üzerinde kişi ise hayatını kaybetti. COVID-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD genelinde vaka sayısı 2 milyon 360 bini geçerken 122 binin üzerinde kişi öldü.
ABD'de yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınından en fazla etkilenen New York kenti, 2. faz normalleşmeye geçti. Kentte, restoranlar açık havada hizmet verebilecek.

New York'ta geçilen ikinci fazda, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre restoranlar açık havada hizmet verebilecek, mağazalar, kuaförler, emlak sektörü ve ibadet yerleri açılacak.

5 bine yakın restoranın açılacağı New York'ta 45 bin kişiye istihdam sağlanması, kentte ise 300 bin kişinin iş yerlerine dönmesi bekleniyor.

Kuaför ve güzellik merkezleri ise hem çalışan sayısı hem de müşterileri yüzde 50 kapasite olması koşuluyla açılacak.

İbadet yerleri ise yüzde 25 kapasite ile açılabilecek. 

Günlük 100'ün üzerinde vaka tespit ediliyor

New York Sağlık Departmanı'nın verilerine göre, enfeksiyon oranının yüzde 1'e gerilediği kentte günlük 100'ün üzerinde koronavirüs vakası tespit ediliyor.

New York eyaletinde ise şimdiye kadar 411 binden fazla kişi COVID-19'dan etkilendi, 31 bin üzerinde kişi ise hayatını kaybetti.

COVID-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD genelinde vaka sayısı 2 milyon 360 bini geçerken 122 binin üzerinde kişi öldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.