yandex

Miraç Akkuşʹtan bronz madalya

TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3609+ kez okundu.
 

Miraç Akkuşʹtan bronz madalya

Antalya'da bugün 76 ülkeden 188'i kadın toplam 485 sporcunun katılımıyla başlayan Antalya 2019 Judo Grand Prix'nin ilk gününde Türkiye 60 kiloda Miraç Akkuş ile bronz madalya kazandı. 2017 yılında Dünya şampiyonu olan Miraç Akkuş ilk defa bir Judo Grand Prix'nde madalya kazandı. Sabah seansında tatamiye çıkan Miraç Akkuş ilk turu bay geçtikten sonra 2'nci turda Jameikalı Waldenburg'u, 3'üncü turda Rusya'dan Oguzov'u, 4'üncü turda Ukraynalı Lesıuk'u ile yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Özbekistanlı Kemran Nurillaev'e normal süresi 1-1 biten karşılaşmada altın skorda yenilen Miraç, bronz madalya için tatamiye çıktı. Bronz madalya mücadelesinde Brezilyalı Felipe Kıtadaı ile karşılaşan Miraç Akkuş, 12 saniyede rakibini tuş ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Miraç, Akkuş bu sonuçla Türkiye'ye madalya kazandıran ilk sporcu oldu. Madalya töreninin ardından açıklamalarda bulunan Miraç Akkuş, planlı bir maça çıktığını ifade ederek, "Öncelikle çok mutluyum, emeklerimin karşılığını aldım. 3 aydır yoğun bir tempoda kamp geçiriyorum. Çalışmalarımın karşılığını aldım. Büyüklerde ilk defa madalya alıyorum, olimpiyatlar için puan açısından önemli. Hocalarımla planlı çıktığım bir maçtı, sağ taraftan geleceğini bekliyordum, beklediğim gibi de oldu"şeklinde konuştu. Sezer Huysuz: Miraç'tan olimpiyat madalyası bekliyoruz Alt yapıya önem verdiklerini belirten Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, "Biz geldiğimiz günden beri söylüyoruz. Bizim alt yapıdan gelecek gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz. Biz; Miraç, Bilal, Hikmet, Mustafa ile yakaladığımız madalyaları şimdi büyüklerde yakalıyoruz. Arkadaşlar 3 ay yoğun bir kamp dönemi geçirdi. Biz geçen yıl gençlerde Avrupa 3'üncüsü olduktan sonra artık onların büyüklerde takım içerisinde yer bulmaları, takımda olmaları için çalıştık. Antrenör arkadaşlarımızla, teknik heyetle buna karar vermiştik. Gençlerin ilk senesi bitti. Bu 2'nci yılı, büyüklerde böyle bir madalya alması ve Antalya'da Grand Prix'inde madalya alması bizim için daha gurur verici. 2020 ve 2024 hedeflerimiz arasındaydı. Biz şimdi 2020'de Miraç'ın oraya katılabileceğini ama 2024'te katılıp madalya alacağını ümit ediyoruz. Bu çalışma ve bu hırsla bunu yapacak güçteler. Zaten devletimiz gerekli desteği sporcularımıza veriyor. Maddi manevi yönden her konuda devletimiz destek veriyor. Biz de devletin vermiş oldukları bu imkanları çocuklarımıza harcıyoruz. Neden harcamayalım? Harcadığımız zaman da sonucu görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Sorunlar çözülmüş oluyor. İnşallah yolları açık, bunların üzerine koyarak bundan sonraki Avrupa, Dünya şampiyonası, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda onları görmek bizi gururlandıracaktır" ifadelerini kullandı.   Kaynak: trt spor

Antalya'da bugün 76 ülkeden 188'i kadın toplam 485 sporcunun katılımıyla başlayan Antalya 2019 Judo Grand Prix'nin ilk gününde Türkiye 60 kiloda Miraç Akkuş ile bronz madalya kazandı.

2017 yılında Dünya şampiyonu olan Miraç Akkuş ilk defa bir Judo Grand Prix'nde madalya kazandı.

Sabah seansında tatamiye çıkan Miraç Akkuş ilk turu bay geçtikten sonra 2'nci turda Jameikalı Waldenburg'u, 3'üncü turda Rusya'dan Oguzov'u, 4'üncü turda Ukraynalı Lesıuk'u ile yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Özbekistanlı Kemran Nurillaev'e normal süresi 1-1 biten karşılaşmada altın skorda yenilen Miraç, bronz madalya için tatamiye çıktı. Bronz madalya mücadelesinde Brezilyalı Felipe Kıtadaı ile karşılaşan Miraç Akkuş, 12 saniyede rakibini tuş ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Miraç, Akkuş bu sonuçla Türkiye'ye madalya kazandıran ilk sporcu oldu.

Madalya töreninin ardından açıklamalarda bulunan Miraç Akkuş, planlı bir maça çıktığını ifade ederek, "Öncelikle çok mutluyum, emeklerimin karşılığını aldım. 3 aydır yoğun bir tempoda kamp geçiriyorum. Çalışmalarımın karşılığını aldım. Büyüklerde ilk defa madalya alıyorum, olimpiyatlar için puan açısından önemli. Hocalarımla planlı çıktığım bir maçtı, sağ taraftan geleceğini bekliyordum, beklediğim gibi de oldu"şeklinde konuştu.

Sezer Huysuz: Miraç'tan olimpiyat madalyası bekliyoruz

Alt yapıya önem verdiklerini belirten Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, "Biz geldiğimiz günden beri söylüyoruz. Bizim alt yapıdan gelecek gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz. Biz; Miraç, Bilal, Hikmet, Mustafa ile yakaladığımız madalyaları şimdi büyüklerde yakalıyoruz. Arkadaşlar 3 ay yoğun bir kamp dönemi geçirdi. Biz geçen yıl gençlerde Avrupa 3'üncüsü olduktan sonra artık onların büyüklerde takım içerisinde yer bulmaları, takımda olmaları için çalıştık. Antrenör arkadaşlarımızla, teknik heyetle buna karar vermiştik. Gençlerin ilk senesi bitti. Bu 2'nci yılı, büyüklerde böyle bir madalya alması ve Antalya'da Grand Prix'inde madalya alması bizim için daha gurur verici. 2020 ve 2024 hedeflerimiz arasındaydı. Biz şimdi 2020'de Miraç'ın oraya katılabileceğini ama 2024'te katılıp madalya alacağını ümit ediyoruz. Bu çalışma ve bu hırsla bunu yapacak güçteler. Zaten devletimiz gerekli desteği sporcularımıza veriyor. Maddi manevi yönden her konuda devletimiz destek veriyor. Biz de devletin vermiş oldukları bu imkanları çocuklarımıza harcıyoruz. Neden harcamayalım? Harcadığımız zaman da sonucu görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Sorunlar çözülmüş oluyor. İnşallah yolları açık, bunların üzerine koyarak bundan sonraki Avrupa, Dünya şampiyonası, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda onları görmek bizi gururlandıracaktır" ifadelerini kullandı.  

Kaynak: trt spor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.