yandex

Meteorolojiʹden yağış haritası: İşte o iller

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 1531+ kez okundu.
 

Meteorolojiʹden yağış haritası: İşte o iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük yayımlanan hava durumu raporuna göre; bazı bölgelerde bugün sağanak ve orta kuvvette yağış bekleniyor. Yağışlar, başta Marmara bölgesi olmak üzere Ege ve Akdeniz'de etkili olacak. Karadeniz'in doğusunda da orta kuvvette yağışla beklenirken, İç Anadolu'da hafif yağışlar bekleniyor.  Marmara bölgesinde bugün; İstanbul başta olmak üzere bölgenin büyük bir kısmında orta kuvvette yağış bekleniyor. Hava durumu verilerine göre; Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale dışında kalan illerde yağışlı bir atmosfer tahmin edilirken, hava sıcaklıkları 19-21 derece arasında değişiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre; Ege bölgesinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. İzmir'de çok bulutlu bir atmosfer hakim. Ancak İzmir dışında Ege'nin tamamında yağışların gök gürültülü şeklinde geçmesi bekleniyor. Ege bölgesinin kuzey kesimleri Manisa ve Kütahya'dan güneyde Muğla ve Denizli'ye kadar inen bölgenin tamamında yağışların kuvvetli olması bekleniyor.   İç Anadolu bölgesinde illere göre değişen bir hava durumu etkili. Başta Ankaraolmak üzere Eskişehir, Kırıkkale ve Konya'da yağışların orta kuvvette geçmesi beklenirken, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Aksaray ve Niğde'de günün belli bir saatinde hafif yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar 22-24 derece civarında seyrediyor. Meteoroloji hava durumuna göre; yağışların etkili olduğu bir diğer bölge de Akdeniz. Bugün bölgenin tamamında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Batıda Antalya, Burdur ve Isparta'dan başlamak üzere Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye'de yağışların gök gürültülü olarak geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda ise 2-3 derece bir azalma görülecek.  Karadeniz bölgesinde yağış grafiği il il değişiyor. Batıda Düzce ve Bolu'dan başlayan orta kuvvette yağışlar, Zonguldak ve Bartın'dan itibaren yerini kapalı bir atmosfere bırakıyor. Doğu Karadeniz'de Ordu, Samsun, Giresun ve Bayburt'ta orta kuvvette yağış bekleniyor.  Güneydoğu Anadolu bölgesinde bugün yer yer parçalı bulutlu bir gökyüzü, yer yer hafif yağışlar hakim. Gaziantep, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Kilis'te bulutluluk oranı yüksek. Hakkari ve Şırnak'ta ise parçalı bulutlu bir gökyüzü beklenirken, yer yer hafif yağışlar gerçekleşeceği öngörülüyor. Meteoroloji tarafından yayımlanan radar verilerine göre; hafif yağışlar Karadeniz bölgesinde de görülecek. Kars ve Iğdır'da bulutluluk oranı yüksek. Bu iller dışında bölgenin tamamında yer yer parçalı bulutlu bir atmosfer, yer yer hafif yağışlar bekleniyor.    Kaynak:milligazete.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük yayımlanan hava durumu raporuna göre; bazı bölgelerde bugün sağanak ve orta kuvvette yağış bekleniyor. Yağışlar, başta Marmara bölgesi olmak üzere Ege ve Akdeniz'de etkili olacak. Karadeniz'in doğusunda da orta kuvvette yağışla beklenirken, İç Anadolu'da hafif yağışlar bekleniyor. 

Marmara bölgesinde bugün; İstanbul başta olmak üzere bölgenin büyük bir kısmında orta kuvvette yağış bekleniyor. Hava durumu verilerine göre; Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale dışında kalan illerde yağışlı bir atmosfer tahmin edilirken, hava sıcaklıkları 19-21 derece arasında değişiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre; Ege bölgesinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. İzmir'de çok bulutlu bir atmosfer hakim. Ancak İzmir dışında Ege'nin tamamında yağışların gök gürültülü şeklinde geçmesi bekleniyor. Ege bölgesinin kuzey kesimleri Manisa ve Kütahya'dan güneyde Muğla ve Denizli'ye kadar inen bölgenin tamamında yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

 

İç Anadolu bölgesinde illere göre değişen bir hava durumu etkili. Başta Ankaraolmak üzere Eskişehir, Kırıkkale ve Konya'da yağışların orta kuvvette geçmesi beklenirken, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Aksaray ve Niğde'de günün belli bir saatinde hafif yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar 22-24 derece civarında seyrediyor.

Meteoroloji hava durumuna göre; yağışların etkili olduğu bir diğer bölge de Akdeniz. Bugün bölgenin tamamında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Batıda Antalya, Burdur ve Isparta'dan başlamak üzere Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye'de yağışların gök gürültülü olarak geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda ise 2-3 derece bir azalma görülecek. 

Karadeniz bölgesinde yağış grafiği il il değişiyor. Batıda Düzce ve Bolu'dan başlayan orta kuvvette yağışlar, Zonguldak ve Bartın'dan itibaren yerini kapalı bir atmosfere bırakıyor. Doğu Karadeniz'de Ordu, Samsun, Giresun ve Bayburt'ta orta kuvvette yağış bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu bölgesinde bugün yer yer parçalı bulutlu bir gökyüzü, yer yer hafif yağışlar hakim. Gaziantep, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Kilis'te bulutluluk oranı yüksek. Hakkari ve Şırnak'ta ise parçalı bulutlu bir gökyüzü beklenirken, yer yer hafif yağışlar gerçekleşeceği öngörülüyor.

Meteoroloji tarafından yayımlanan radar verilerine göre; hafif yağışlar Karadeniz bölgesinde de görülecek. Kars ve Iğdır'da bulutluluk oranı yüksek. Bu iller dışında bölgenin tamamında yer yer parçalı bulutlu bir atmosfer, yer yer hafif yağışlar bekleniyor. 

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.