yandex

Meteorolojiʹden sıcaklık ve yağış uyarısı

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2341+ kez okundu.
 

Meteorolojiʹden sıcaklık ve yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayımlanan son tahminlerere göre; sıcaklıklar yurdun belli kesimlerinde 3 ile 6 derece arasında azalıyor. Marmara bölgesinde hafif şiddetli yağışlar beklenirken, Karadeniz bölgesinde ise yağışların orta kuvvette geçmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin günlük hava durumu raporuna göre; bugün Marmara bölgesinde başta İstanbul olmak üzere yoğun bir bulutluluğun hakim olması bekleniyor. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da yer yer hafif şiddette yağış gerçekleşebilir. Marmara'nın kalan kesimlerinde ise bulutluluk oranı bugün yüksek. Sıcaklıkların ise 3-6 derece arasında azaldığı görülüyor. Karadeniz bölgesi de Çarşamba günü yağış alan bir diğer bölge olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana Karadeniz'de süren yağışlar, orta kuvvette etkili olmaya devam ediyor. Karadeniz kıyılarında etkili olan yağışların, iç kesimlerde de yer yer etkili olması bekleniyor. Çankırı, Çorum, Amasya ve Tokat'ta ise yoğun bir bulutluluk gözlemlenecek.   Ege bölgesi hava durumu raporuna göre; İzmir başta olmak üzere Denizli, Muğla, Manisa, Uşak, Kütahya ve Balıkesir'de parçalı bulutlu bir gökyüzü izlenecek. Sıcaklıklar 27-28 derece civarında değişiyor. İç Anadolu bölgesinde başta Ankara ve Eskişehir olmak üzere sıcaklıkların yer yer düştüğü görülüyor. Parçalı bulutlu bir atmosferden bahsetmek mümkün.  Meteoroloji raporlarına göre; Akdeniz bölgesinde sıcaklıklar etkisini göstermeye devam ediyor. Hatay, Adana ve Mersin'de sıcaklıklar yer yer 30 derecenin üstünde. Antalya'da ise sıcaklığın gündüz 31 dereceye ulaşması bekleniyor. Akdeniz genelinde parçalı bulutlu bir atmosfer etkili olacak. Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu bir diğer bölge de Güneydoğu Anadolu. Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa üçgeni ve yakın illerde sıcaklıklar 32-33 derece civarında seyrediyor. Hakkari bugün 26, Şırnak ise 29 derece. Doğu Anadolu bölgesinde bugün yağış yok. Parçalı bulutlu bir atmosferin hakim olduğu bölgede ortalama sıcaklıklar 25-27 derece civarında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre; özellikle yurdun kuzeybatı kesimlerinde hava sıcaklıklarının azalması bekleniyor.    Kaynak:milligazete.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayımlanan son tahminlerere göre; sıcaklıklar yurdun belli kesimlerinde 3 ile 6 derece arasında azalıyor. Marmara bölgesinde hafif şiddetli yağışlar beklenirken, Karadeniz bölgesinde ise yağışların orta kuvvette geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji'nin günlük hava durumu raporuna göre; bugün Marmara bölgesinde başta İstanbul olmak üzere yoğun bir bulutluluğun hakim olması bekleniyor. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da yer yer hafif şiddette yağış gerçekleşebilir. Marmara'nın kalan kesimlerinde ise bulutluluk oranı bugün yüksek. Sıcaklıkların ise 3-6 derece arasında azaldığı görülüyor.

Karadeniz bölgesi de Çarşamba günü yağış alan bir diğer bölge olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana Karadeniz'de süren yağışlar, orta kuvvette etkili olmaya devam ediyor. Karadeniz kıyılarında etkili olan yağışların, iç kesimlerde de yer yer etkili olması bekleniyor. Çankırı, Çorum, Amasya ve Tokat'ta ise yoğun bir bulutluluk gözlemlenecek.

 

Ege bölgesi hava durumu raporuna göre; İzmir başta olmak üzere Denizli, Muğla, Manisa, Uşak, Kütahya ve Balıkesir'de parçalı bulutlu bir gökyüzü izlenecek. Sıcaklıklar 27-28 derece civarında değişiyor.

İç Anadolu bölgesinde başta Ankara ve Eskişehir olmak üzere sıcaklıkların yer yer düştüğü görülüyor. Parçalı bulutlu bir atmosferden bahsetmek mümkün. 

Meteoroloji raporlarına göre; Akdeniz bölgesinde sıcaklıklar etkisini göstermeye devam ediyor. Hatay, Adana ve Mersin'de sıcaklıklar yer yer 30 derecenin üstünde. Antalya'da ise sıcaklığın gündüz 31 dereceye ulaşması bekleniyor. Akdeniz genelinde parçalı bulutlu bir atmosfer etkili olacak.

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu bir diğer bölge de Güneydoğu Anadolu. Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa üçgeni ve yakın illerde sıcaklıklar 32-33 derece civarında seyrediyor. Hakkari bugün 26, Şırnak ise 29 derece.

Doğu Anadolu bölgesinde bugün yağış yok. Parçalı bulutlu bir atmosferin hakim olduğu bölgede ortalama sıcaklıklar 25-27 derece civarında.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre; özellikle yurdun kuzeybatı kesimlerinde hava sıcaklıklarının azalması bekleniyor. 

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.