yandex

Meteorolojiʹden flaş sıcaklık uyarısı! Termometreler 35 dereceyi gösterecek

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2438+ kez okundu.
 

Meteorolojiʹden flaş sıcaklık uyarısı! Termometreler 35 dereceyi gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olması öngörülürken sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bitlis, Muş, Van, Artvin ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji'den alınan hava durumu tahminlerine göre, hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın yurt genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara'da hava durumunun az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey kesimleri parçalı bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 31 derece olacağı tahmin ediliyor.   İstanbul'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 35 derece olacağı tahmin ediliyor. İzmir'de hava durumunun az bulutlu ve açık olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 36 derece olacağı tahmin ediliyor. Bursa'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 37 derece olacağı tahmin ediliyor. Adana'da hava durumunun parçalı bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 36 derece olacağı tahmin ediliyor. Antalya'da hava durumunun az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 40 derece olacağı tahmin ediliyor. Samsun'da hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 29 derece olacağı tahmin ediliyor. Trabzon'da hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 27 derece olacağı tahmin ediliyor. Erzurum'da hava durumun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 25 derece olacağı tahmin ediliyor. Diyarbakır'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 39 derece olacağı tahmin ediliyor.   Kaynak:milligazete.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olması öngörülürken sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bitlis, Muş, Van, Artvin ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den alınan hava durumu tahminlerine göre, hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Rüzgarın yurt genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara'da hava durumunun az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey kesimleri parçalı bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 31 derece olacağı tahmin ediliyor.

 

İstanbul'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 35 derece olacağı tahmin ediliyor.

İzmir'de hava durumunun az bulutlu ve açık olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 36 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bursa'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 37 derece olacağı tahmin ediliyor.

Adana'da hava durumunun parçalı bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 36 derece olacağı tahmin ediliyor.

Antalya'da hava durumunun az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 40 derece olacağı tahmin ediliyor.

Samsun'da hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 29 derece olacağı tahmin ediliyor.

Trabzon'da hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 27 derece olacağı tahmin ediliyor.

Erzurum'da hava durumun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 25 derece olacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 39 derece olacağı tahmin ediliyor.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.