yandex

Mehmed Zahid Kotku Hazretleri kabri başında anıldı

GÜNDEM 14.11.2019 - 11:29, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2630+ kez okundu.
 

Mehmed Zahid Kotku Hazretleri kabri başında anıldı

MİLLİ Görüş davasına hizmetleriyle bilinen, son dönemin önemli âlimlerinden Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği programla kabri başında anıldı.

Anma programında konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, Erbakan Hoca ve daha birçok önemli insan gibi biz de İslam’a hizmet edersek, hakkın yeryüzünde hakim olduğunu görmek bize nasip olur” dedi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği bir programla, Mehmed Zahid Kotku Hazretleri Süleymaniye Camii’ndeki kabri başında anıldı. Milli Görüş davasına hizmetleriyle bilinen Mehmed Zahid Kotku için düzenlenen anma programına, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Koordinatörü Sadrettin Karaduman, Avrupa Milli Görüş Hareketi’nden Ramazan Yıldız Hoca’nın yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla anılan merhum Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, 1980 yılında Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.   “MİLLİ GÖRÜŞ İSLAM DAVASIDIR” Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, anma programında yaptığı konuşmada, Milli Görüş davasının siyasi bir hareket olmadığını belirterek, “Milli Görüş; bir İslam davasıdır, Türkiye yeniden Müslümanca yönetilsin davasıdır. Mehmed Zahid Kotku Hocamızın da hayatı boyunca en ufak bir geri adım atmadan İslam davasının başarıya ulaşması için elinden gelen maddi ve manevi  her türlü desteği verdiğine hepimiz şahidiz. Dolayısıyla Mehmed Zahid Kotku Hocamız gibi İslam davasına hizmet etmiş olan, başta Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız olmak üzere, canlarıyla mallarıyla davaya omuz vermiş ne kadar büyüğümüz, kardeşimiz, dostumuz varsa Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.   “ÜMİTSİZ DEĞİLİZ, ÇALIŞIYORUZ” Yeryüzüne zulüm ve haksızlığın hakim olduğunu söyleyen Abdullah Sevim, “Güçlülerin haklı olduğu, gerçek haklıların da ezildiği bir dünya düzeni mevcut. Bu düzenin değişmesi için hepimizin gayret etmesi lazım. Allah yâr ve yardımcımız olsun, ümitsiz değiliz, çalışıyoruz. Karşımızdaki güçlerin dağları yerlerinden oynatacak kadar güçleri olsa bile, Allah’ın yardımıyla başaramayacağımız iş yok. Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, Erbakan Hoca ve daha birçok önemli insan gibi biz de İslam’a hizmet edersek, hakkın yeryüzünde hakim olduğunu görmek bize nasip olur.” şeklinde konuştu.
MİLLİ Görüş davasına hizmetleriyle bilinen, son dönemin önemli âlimlerinden Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği programla kabri başında anıldı.

Anma programında konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, Erbakan Hoca ve daha birçok önemli insan gibi biz de İslam’a hizmet edersek, hakkın yeryüzünde hakim olduğunu görmek bize nasip olur” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği bir programla, Mehmed Zahid Kotku Hazretleri Süleymaniye Camii’ndeki kabri başında anıldı. Milli Görüş davasına hizmetleriyle bilinen Mehmed Zahid Kotku için düzenlenen anma programına, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Koordinatörü Sadrettin Karaduman, Avrupa Milli Görüş Hareketi’nden Ramazan Yıldız Hoca’nın yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla anılan merhum Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, 1980 yılında Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.
 

“MİLLİ GÖRÜŞ İSLAM DAVASIDIR”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, anma programında yaptığı konuşmada, Milli Görüş davasının siyasi bir hareket olmadığını belirterek, “Milli Görüş; bir İslam davasıdır, Türkiye yeniden Müslümanca yönetilsin davasıdır. Mehmed Zahid Kotku Hocamızın da hayatı boyunca en ufak bir geri adım atmadan İslam davasının başarıya ulaşması için elinden gelen maddi ve manevi  her türlü desteği verdiğine hepimiz şahidiz. Dolayısıyla Mehmed Zahid Kotku Hocamız gibi İslam davasına hizmet etmiş olan, başta Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız olmak üzere, canlarıyla mallarıyla davaya omuz vermiş ne kadar büyüğümüz, kardeşimiz, dostumuz varsa Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

“ÜMİTSİZ DEĞİLİZ, ÇALIŞIYORUZ”

Yeryüzüne zulüm ve haksızlığın hakim olduğunu söyleyen Abdullah Sevim, “Güçlülerin haklı olduğu, gerçek haklıların da ezildiği bir dünya düzeni mevcut. Bu düzenin değişmesi için hepimizin gayret etmesi lazım. Allah yâr ve yardımcımız olsun, ümitsiz değiliz, çalışıyoruz. Karşımızdaki güçlerin dağları yerlerinden oynatacak kadar güçleri olsa bile, Allah’ın yardımıyla başaramayacağımız iş yok. Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, Erbakan Hoca ve daha birçok önemli insan gibi biz de İslam’a hizmet edersek, hakkın yeryüzünde hakim olduğunu görmek bize nasip olur.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.