yandex

Liselere geçişte merak edilen her şey! MEB Müsteşarı Tekin açıkladı

SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3628+ kez okundu.
 

Liselere geçişte merak edilen her şey! MEB Müsteşarı Tekin açıkladı

Ortaokuldan mezun olarak liselere geçecek olacak öğrenciler ve velileri yeni sistemin nasıl olacağını merak ediyor. TEOG'un kaldırılmasıyla birlikte adrese dayalı olarak yerleştirme yapılacak yeni sisteme dair merak edilenleri Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında açıkladı. İşte Yusuf Tekin'in liselere geçiş hakkında merak edilenlerle ilgili açıklamaları: Öğrenciler istemedikleri okula gönderilecek mi? - Öğrencilerimizi istemedikleri hiçbir okula göndermeyeceğiz. Herkes tercih ettiği okul türüne göre yakından uzağa doğru yerleştirilecek. - İki tercih yapıp yerleştirilemeyenler ne olacak? Bizim arzumuz 5 tercih. 5 tercih aynı okul türünden yapılabilecek. Rehber öğretmenler tercihler konusunda yardımcı olacak. İkamet adresi ve devam ettiği ortaokul kriter olarak alınıyor. Diğer kriterler ise kılavuzda yer alacak. Aynı binada oturan aynı okula giden öğrencilerden hangisi tercih edilecek gibi bilgiler kılavuzda yer alacak. - Öğrencilerin açıkta kalma endişeleri var Ortaokullarla liseler eşleştirildi. Tercih ettiği liseye yakın ortaokulda okuyan öğrenci ikamet adresine de bakılarak yerleştirilecek. Okulların kontenjanlarının efektif kullanılması için tedbirler alındı. Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak. Açık lsede okumak zorunda olmayacak. Bütün tedbirler alındı, tedirgin olacak bir durum söz konusu değil. Velilerden istirhamın çocukların yetenek ve isteklerine göre yönlendirme yapsınlar. Sınavlar için zorlamasınlar. Adrese yakın bir okula mutlaka öğrenci yerleştirilecek.   Kaynak:milligazete.com

Ortaokuldan mezun olarak liselere geçecek olacak öğrenciler ve velileri yeni sistemin nasıl olacağını merak ediyor. TEOG'un kaldırılmasıyla birlikte adrese dayalı olarak yerleştirme yapılacak yeni sisteme dair merak edilenleri Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında açıkladı.

İşte Yusuf Tekin'in liselere geçiş hakkında merak edilenlerle ilgili açıklamaları:

Öğrenciler istemedikleri okula gönderilecek mi?

- Öğrencilerimizi istemedikleri hiçbir okula göndermeyeceğiz. Herkes tercih ettiği okul türüne göre yakından uzağa doğru yerleştirilecek.

- İki tercih yapıp yerleştirilemeyenler ne olacak?

Bizim arzumuz 5 tercih. 5 tercih aynı okul türünden yapılabilecek. Rehber öğretmenler tercihler konusunda yardımcı olacak.

İkamet adresi ve devam ettiği ortaokul kriter olarak alınıyor. Diğer kriterler ise kılavuzda yer alacak. Aynı binada oturan aynı okula giden öğrencilerden hangisi tercih edilecek gibi bilgiler kılavuzda yer alacak.

- Öğrencilerin açıkta kalma endişeleri var

Ortaokullarla liseler eşleştirildi. Tercih ettiği liseye yakın ortaokulda okuyan öğrenci ikamet adresine de bakılarak yerleştirilecek.

Okulların kontenjanlarının efektif kullanılması için tedbirler alındı. Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak. Açık lsede okumak zorunda olmayacak. Bütün tedbirler alındı, tedirgin olacak bir durum söz konusu değil.

Velilerden istirhamın çocukların yetenek ve isteklerine göre yönlendirme yapsınlar. Sınavlar için zorlamasınlar. Adrese yakın bir okula mutlaka öğrenci yerleştirilecek.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.