yandex

La Masia'nın yıldızları nasıl yaşıyor?

SPOR 12.01.2020 - 12:30, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 5262+ kez okundu.
 

La Masia'nın yıldızları nasıl yaşıyor?

Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olarak gösterilen Lionel Messi'yi yetiştiren ve dünyanın en iyi akademisi olan La Masia genç yıldızlarını geleceğe nasıl hazırlıyor?

Barcelona’nın futbol akademisi La Masia 20 Ekim 1979’da kurulduğundan bugüne kadar çıkardığı yıldız futbolcularla dünyanın en iyi akademisi olarak gösteriliyor. Lionel Messi, Charles Puyol, Andreas Iniesta, Xavi, Pep Guardiola, Sergio Busquets ve çok daha fazlası Katalan kulübünün altyapısından yetişti ve Barca’yı başarıdan başarıya taşıdılar. Mükemmelliği ile bilinen bu futbol okulu, Forbes dergisi tarafından bile dünyanın en iyisi olarak gösterildi. Ancak La Masia sadece bir futbol okulu değil. Ailelerinden uzakta yaşayan çocuklar için adeta bir ev gibi. Kulüp 84 sporcunun yaşadığı tesisi 2011 yılında yeniledi. Tesisten içeri girdiğiniz zaman yoğun bir futbol atmosferi hissediyorsunuz. Hemen girişte, 2010 Ballon d’Or yarışmasında ilk üç sırada olan Messi, Xavi ve Iniesta’nın büyük bir fotoğrafıyla karşılaşıyorsunuz. Kulüp, çok çalışmanın oyuncuları ne seviyeye gelebileceklerini daha içeri girer girmez gösteriyor. Katın koridoru suni çimle kaplı ve La Masia’da yaşayan 84 futbolcunun fotoğrafları asılı. Duvarlar takım çalışması, çaba, hırs, saygı ve alçakgönüllülük terimlerini içeren posterlerle dolu. Sezon öncesi günlük yaşam Sabah 7’de kahvaltı saati başlıyor. Kahvaltıda her zaman meyve olmasına dikkat eden kulüp, karbonhidrat ve protein içeren sandviç, ton balığı gibi besinleri de eksik etmiyor. Oyunculara da doğru beslenmeye yönelik dersler veriliyor. Kahvaltının ardından oyuncular otobüsle antrenman sahasına gidiyor ve günün ilk idmanı 10.30 – 13.30 arasında yapılıyor. Antrenmandan sonra 13.30 – 15.00 arası oyuncular öyle yemeği yiyorlar ve dinleniyorlar. Akşam 17.00 – 20.30 arasında günün ikinci idmanı yapılıyor ve ardından oyuncular akşam yemeğine gidiyorlar. Akademi oyuncuları A takımda şans bulabiliyorlar ve kulüp genç oyuncuların bunu bilmesini istiyor. Bunun en son örnekleri Carles Perez, Riqui Puig ve Ansu Fati… Bu yüzden 2012 yılında Levante ile oynanan maçta sahaya tamamı akademi mezunu olan oyuncularla çıktığı kadronun da resmi duvarda yerini alıyor. Oyuncuların notları iyi olmak zorunda. Ayrıca finans, iletişim, pazarlama ve yönetim bilgisine sahip olmalılar. Çünkü hepsi elit oyuncuların ihtiyaç duyduğu beceriler. Tesiste kelimeler de özenle seçiliyor. Karşı takımlar, düşman yerine rakip olarak tanımlanıyor ve savaş, kavga gibi kelimeler kullanılmıyor. 23.00’da wifi kapanıyor ve oyuncular uyuyor. Hiç kimsenin temel uyulması gereken kuralları görmezden gelmesine izin verilmiyor. 40 yıldır önemli yıldızlar yetiştiren bu oyuncu fabrikasının önümüzdeki dönemde dünya futboluna kimleri kazandıracağı merakla bekleniyor… TRT SPOR
Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olarak gösterilen Lionel Messi'yi yetiştiren ve dünyanın en iyi akademisi olan La Masia genç yıldızlarını geleceğe nasıl hazırlıyor?

Barcelona’nın futbol akademisi La Masia 20 Ekim 1979’da kurulduğundan bugüne kadar çıkardığı yıldız futbolcularla dünyanın en iyi akademisi olarak gösteriliyor.

Lionel Messi, Charles Puyol, Andreas Iniesta, Xavi, Pep Guardiola, Sergio Busquets ve çok daha fazlası Katalan kulübünün altyapısından yetişti ve Barca’yı başarıdan başarıya taşıdılar.

Mükemmelliği ile bilinen bu futbol okulu, Forbes dergisi tarafından bile dünyanın en iyisi olarak gösterildi.
Ancak La Masia sadece bir futbol okulu değil. Ailelerinden uzakta yaşayan çocuklar için adeta bir ev gibi.

Kulüp 84 sporcunun yaşadığı tesisi 2011 yılında yeniledi.

Tesisten içeri girdiğiniz zaman yoğun bir futbol atmosferi hissediyorsunuz.

Hemen girişte, 2010 Ballon d’Or yarışmasında ilk üç sırada olan Messi, Xavi ve Iniesta’nın büyük bir fotoğrafıyla karşılaşıyorsunuz.



Kulüp, çok çalışmanın oyuncuları ne seviyeye gelebileceklerini daha içeri girer girmez gösteriyor.

Katın koridoru suni çimle kaplı ve La Masia’da yaşayan 84 futbolcunun fotoğrafları asılı.

Duvarlar takım çalışması, çaba, hırs, saygı ve alçakgönüllülük terimlerini içeren posterlerle dolu.



Sezon öncesi günlük yaşam

Sabah 7’de kahvaltı saati başlıyor. Kahvaltıda her zaman meyve olmasına dikkat eden kulüp, karbonhidrat ve protein içeren sandviç, ton balığı gibi besinleri de eksik etmiyor.

Oyunculara da doğru beslenmeye yönelik dersler veriliyor.



Kahvaltının ardından oyuncular otobüsle antrenman sahasına gidiyor ve günün ilk idmanı 10.30 – 13.30 arasında yapılıyor.

Antrenmandan sonra 13.30 – 15.00 arası oyuncular öyle yemeği yiyorlar ve dinleniyorlar.

Akşam 17.00 – 20.30 arasında günün ikinci idmanı yapılıyor ve ardından oyuncular akşam yemeğine gidiyorlar.

Akademi oyuncuları A takımda şans bulabiliyorlar ve kulüp genç oyuncuların bunu bilmesini istiyor.
Bunun en son örnekleri Carles Perez, Riqui Puig ve Ansu Fati…

Bu yüzden 2012 yılında Levante ile oynanan maçta sahaya tamamı akademi mezunu olan oyuncularla çıktığı kadronun da resmi duvarda yerini alıyor.



Oyuncuların notları iyi olmak zorunda. Ayrıca finans, iletişim, pazarlama ve yönetim bilgisine sahip olmalılar. Çünkü hepsi elit oyuncuların ihtiyaç duyduğu beceriler.



Tesiste kelimeler de özenle seçiliyor.

Karşı takımlar, düşman yerine rakip olarak tanımlanıyor ve savaş, kavga gibi kelimeler kullanılmıyor.

23.00’da wifi kapanıyor ve oyuncular uyuyor.



Hiç kimsenin temel uyulması gereken kuralları görmezden gelmesine izin verilmiyor.

40 yıldır önemli yıldızlar yetiştiren bu oyuncu fabrikasının önümüzdeki dönemde dünya futboluna kimleri kazandıracağı merakla bekleniyor…

TRT SPOR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.