yandex

KYK burslarının o tarihlerde yatması bekleniyor

SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3667+ kez okundu.
 

KYK burslarının o tarihlerde yatması bekleniyor

Geçtiğimiz aylardan bu yana süregelen KYK burslarının ödeme tarihlerine ilişkin belirsizlik devam ediyor. Bu durum özellikle ilk defa burs/kredi ödemesi alacak olan öğrenciler için geçerli.  Öğrencilere Ziraat bankası üzerinden aktarılan burs/kredi ödemeleri için bankamatiklerde oluşan uzun kuyruklara geçtiğimiz yıllarda bir çözüm getirilmiş, öğrencilerin TC kimlik numaralarının son rakamı baz alınarak farklı tarihler belirlenmişti. Söz konusu düzenleme bu yıl da devam edecek. Buna göre; ilk olarak ayın 6'sında T.C. kimlik numarası sıfırla biten öğrencilere ödeme yapılacak. Ayın 7'sinde ikiyle bitenler, ayn 8'sinde dörtle bitenler, ayın 9'unda altıyla bitenler, ayın 10'unda ise sekizle bitenler burs/kredi ödemelerini temin edebilecek. Geçtiğimiz yıllar göz önüne alındığında; KYK'nın söz konusu ödemeleri 00:00-03:00 saatlerinde yatırması bekleniyor.   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı açıklamalara göre; kredi/burs ödemelerinin 2019'un Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerine 500, yüksek lisans öğrencilerine 1000, doktora öğrencilerine ise 1500 lira tutarlarında yapılması bekleniyor.    Kaynak:milligazete.com

Geçtiğimiz aylardan bu yana süregelen KYK burslarının ödeme tarihlerine ilişkin belirsizlik devam ediyor. Bu durum özellikle ilk defa burs/kredi ödemesi alacak olan öğrenciler için geçerli. 

Öğrencilere Ziraat bankası üzerinden aktarılan burs/kredi ödemeleri için bankamatiklerde oluşan uzun kuyruklara geçtiğimiz yıllarda bir çözüm getirilmiş, öğrencilerin TC kimlik numaralarının son rakamı baz alınarak farklı tarihler belirlenmişti. Söz konusu düzenleme bu yıl da devam edecek.

Buna göre; ilk olarak ayın 6'sında T.C. kimlik numarası sıfırla biten öğrencilere ödeme yapılacak. Ayın 7'sinde ikiyle bitenler, ayn 8'sinde dörtle bitenler, ayın 9'unda altıyla bitenler, ayın 10'unda ise sekizle bitenler burs/kredi ödemelerini temin edebilecek.

Geçtiğimiz yıllar göz önüne alındığında; KYK'nın söz konusu ödemeleri 00:00-03:00 saatlerinde yatırması bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı açıklamalara göre; kredi/burs ödemelerinin 2019'un Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerine 500, yüksek lisans öğrencilerine 1000, doktora öğrencilerine ise 1500 lira tutarlarında yapılması bekleniyor. 

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.