yandex

Kuzey Kore Büyükelçiliğini soyan hırsızlar belgeleri FBIʹa satmaya çalıştı

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2915+ kez okundu.
 

Kuzey Kore Büyükelçiliğini soyan hırsızlar belgeleri FBIʹa satmaya çalıştı

Kuzey Kore'nin Madrid Büyükelçiliğine 22 Şubat'ta baskın yapılarak içerideki personelin rehin alınması ve sonrasında bazı belgeler ile bilgisayarların alınması olayını soruşturan İspanya Ulusal Mahkeme Hakimi Jose de la Mata 14 sayfalık iddianame hazırladı.   İddianamede saldırganların Portekiz'in başkenti Lizbon üzerinden ABD'nin New Jersey eyaletine kaçtığı, daha sonra FBI'a bu belgeleri satmayı teklif ettikleri bilgisine yer verildi. ABD merkezli National Public Radio'nun (NPR) haberine göre, FBI yetkilileri konuyla ilgili soruları yanıtlamayı reddetti. Geçtiğimiz günlerde ABD ve İspanyol basınında saldırının arkasında CIA olduğu iddiaları yer almıştı.Kuzey Kore büyükelçiliği baskınında CIA parmağı iddiası   Kuzey Kore'nin Madrid Büyükelçiliğine baskın olayı Kuzey Kore'nin Madrid Büyükelçiliğine, 22 Şubat'ta bir grubun baskın düzenlediği ve içerideki personeli en az 4 saat rehin aldığı ileri sürülmüştü. Olayın, binadan kaçmayı başaran Kuzey Koreli bir kadın diplomatın İspanyol polisinden yardım istemesiyle ortaya çıktığı belirtilmişti. Olaya müdahale eden polis ekibinin, Kuzey Kore'nin Madrid Büyükelçiliğine giderek durumu araştırdığı, polisin Kuzey Kore Büyükelçiliğine girmesinden kısa süre sonra garajdan iki aracın hızla uzaklaştığı ve rehin alındıkları iddia edilen büyükelçilik personelinin de hemen sokağa çıktığı bildirilmişti.  Kaynak: NPR, AA

Kuzey Kore'nin Madrid Büyükelçiliğine 22 Şubat'ta baskın yapılarak içerideki personelin rehin alınması ve sonrasında bazı belgeler ile bilgisayarların alınması olayını soruşturan İspanya Ulusal Mahkeme Hakimi Jose de la Mata 14 sayfalık iddianame hazırladı.

 

İddianamede saldırganların Portekiz'in başkenti Lizbon üzerinden ABD'nin New Jersey eyaletine kaçtığı, daha sonra FBI'a bu belgeleri satmayı teklif ettikleri bilgisine yer verildi.

ABD merkezli National Public Radio'nun (NPR) haberine göre, FBI yetkilileri konuyla ilgili soruları yanıtlamayı reddetti.

Geçtiğimiz günlerde ABD ve İspanyol basınında saldırının arkasında CIA olduğu iddiaları yer almıştı.Kuzey Kore büyükelçiliği baskınında CIA parmağı iddiası

 

Kuzey Kore'nin Madrid Büyükelçiliğine baskın olayı

Kuzey Kore'nin Madrid Büyükelçiliğine, 22 Şubat'ta bir grubun baskın düzenlediği ve içerideki personeli en az 4 saat rehin aldığı ileri sürülmüştü. Olayın, binadan kaçmayı başaran Kuzey Koreli bir kadın diplomatın İspanyol polisinden yardım istemesiyle ortaya çıktığı belirtilmişti.

Olaya müdahale eden polis ekibinin, Kuzey Kore'nin Madrid Büyükelçiliğine giderek durumu araştırdığı, polisin Kuzey Kore Büyükelçiliğine girmesinden kısa süre sonra garajdan iki aracın hızla uzaklaştığı ve rehin alındıkları iddia edilen büyükelçilik personelinin de hemen sokağa çıktığı bildirilmişti. 

Kaynak: NPR, AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.