yandex

Koronavirüs havadan bulaşır mı? DSÖ'den açıklama

SAĞLIK 30.03.2020 - 01:14, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2589+ kez okundu.
 

Koronavirüs havadan bulaşır mı? DSÖ'den açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kişilere hava yoluyla bulaşmadığını açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle binlerce insan hayatını kaybederken, vaka sayıları da giderek artıyor. Virüsün bulaşma hızını önlemek için uzmanlar mecbur olmadıkça evden çıkılmaması ve sık sık ellerin sabunlu suyla yıkanması yönünde uyarılar yaparken, virüsün havadan bulaşıp bulaşmayacağı tartışılıyordu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) havadan bulaştığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DSÖ, “Kovid-19 havadan bulaşmıyor" açıklamasını yaptı.  Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan DSÖ, “Koronavirüs çoğunlukla enfekte bir kişinin öksürmesi, hapşırması veya konuşması sırasında ortaya çıkan damlacıklar yoluyla bulaşıyor" ifadelerini kullandı. DSÖ, insanların kendisini korumak için yapması gereken dört öneriyi de şöyle sıraladı: “-Başkalarıyla aranıza bir metre mesafe koyun, -Yüzeyleri sık sık dezenfekte edin, -Ellerinizi yıkayın, -Gözünüze, burnunuza, ağzınıza dokunmaktan kaçının.”
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kişilere hava yoluyla bulaşmadığını açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle binlerce insan hayatını kaybederken, vaka sayıları da giderek artıyor. Virüsün bulaşma hızını önlemek için uzmanlar mecbur olmadıkça evden çıkılmaması ve sık sık ellerin sabunlu suyla yıkanması yönünde uyarılar yaparken, virüsün havadan bulaşıp bulaşmayacağı tartışılıyordu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) havadan bulaştığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DSÖ, “Kovid-19 havadan bulaşmıyor" açıklamasını yaptı. 

Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan DSÖ, “Koronavirüs çoğunlukla enfekte bir kişinin öksürmesi, hapşırması veya konuşması sırasında ortaya çıkan damlacıklar yoluyla bulaşıyor" ifadelerini kullandı.

DSÖ, insanların kendisini korumak için yapması gereken dört öneriyi de şöyle sıraladı:

  • “-Başkalarıyla aranıza bir metre mesafe koyun,
  • -Yüzeyleri sık sık dezenfekte edin,
  • -Ellerinizi yıkayın,
  • -Gözünüze, burnunuza, ağzınıza dokunmaktan kaçının.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.