yandex

Konyalı tarım makinesi üreticileri güncel sorunları için toplandı

KONYA (AA) - Anadolu Ajansı | 31.01.2020 - 20:43, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2768+ kez okundu.
 

Konyalı tarım makinesi üreticileri güncel sorunları için toplandı

Konyalı tarım makinesi üreticileri sektörde yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmek üzere bir araya geldi.

Konya Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, Tarım Alet ve Makine Test Merkezi Müdürlüğü (TAMTEST) bünyesinde, tarım alet ve makineleriyle ilgili deney, proje, araştırma ve belgelendirme çalışmalarını yürütmek amacıyla hazırlanan tebliğe ilişkin yaşanan bazı sorunlar dile getirildi. Tarım makineleri üreten bir firmanın sahibi Kenan Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, tarım makinelerinin denetim raporu ve testinin, bakanlığın bünyesinde Ankara'da yapılıyor olmasının, artan deney raporlarının ve makinelerin nakliyatlarının, masraflarını artırdığını belirtti. Özcan, "Firmamızın deney raporunu TAMTEST'e sevketmekle, üretilen 6 makinenin Ankara'ya nakli için 3 tır gerekmektedir. Bu nakliyat için 1 tırın Ankara'ya maliyeti en az bin 600 lira ve KDV ile birlikte toplam 4 bin 800 lira gidiş ve bir bu kadar da dönüş masrafı olacaktır. Bunların yanı sıra yükleme ve vinç giderleri bu masrafı daha da artıracaktır." dedi.
Konyalı tarım makinesi üreticileri sektörde yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmek üzere bir araya geldi.

Konya Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, Tarım Alet ve Makine Test Merkezi Müdürlüğü (TAMTEST) bünyesinde, tarım alet ve makineleriyle ilgili deney, proje, araştırma ve belgelendirme çalışmalarını yürütmek amacıyla hazırlanan tebliğe ilişkin yaşanan bazı sorunlar dile getirildi.

Tarım makineleri üreten bir firmanın sahibi Kenan Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, tarım makinelerinin denetim raporu ve testinin, bakanlığın bünyesinde Ankara'da yapılıyor olmasının, artan deney raporlarının ve makinelerin nakliyatlarının, masraflarını artırdığını belirtti.

Özcan, "Firmamızın deney raporunu TAMTEST'e sevketmekle, üretilen 6 makinenin Ankara'ya nakli için 3 tır gerekmektedir. Bu nakliyat için 1 tırın Ankara'ya maliyeti en az bin 600 lira ve KDV ile birlikte toplam 4 bin 800 lira gidiş ve bir bu kadar da dönüş masrafı olacaktır. Bunların yanı sıra yükleme ve vinç giderleri bu masrafı daha da artıracaktır." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.