yandex

Kelle paça çorbası korona virüse çare mi?

KONYA 20.03.2020 - 12:27, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4092+ kez okundu.
 

Kelle paça çorbası korona virüse çare mi?

Türkiye’de korona virüsün görülmesinin ardından, sakatat denince ilk akla gelen lezzetlerden olan kelle paça, en çok tercih edilen çorba oldu.

Canan Karatay’ın da önerdiği birçok ünlünün içip sosyal medyada paylaştığı kelle paça çorbasının satışları Konya’da da ilgi görüyor. Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak dünyaya yayılan binlerce insanın ölümüne yol açan korona virüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından önlemler artırıldı. Uzmanların sıraladığı önlemlerin başında kişisel temizliğe dikkat etmek geliyor.   Doktorlar, salgına karşı en iyi korunma yollarından birinin sık sık ellerin yıkanması ve alkol bazlı hijyen ürünlerinin kullanılması olduğunu belirtiyor. Vatandaşlar kamuya açık alanlarda maske ve eldiven kullanırken, yanlarında da türlü temizlik ürünü taşımaya başladı.  Tüm bunların yanı sıra birçok kişi, bağışıklık sistemini güçlendirmek için yediklerine de dikkat etmeye başladı. Vatandaşlar çeşitli organik ürünlere yöneldi. Sağlıklı beslenme konularında sıklıkla önerilerde bulunan Doktor Canan Karatay salgının ilk görüldüğü zamanlarda verdiği beslenme önerilerinde ilk olarak kelle paça içilmesini tavsiye etti.   Lokantacı Serkan Karabulut, kelle paça çorbasını şu şekilde açıkladı;” Küçükbaş hayvanların baş ve ayak kısımlarının birtakım işlemlerden geçmesiyle elde edilen çorbadır; diğer bir ifadeyle paça çorbası olarak adlandırılır.   Kelle paçayı en çok orta yaş grubu içiyor   Lokantacı Serkan Karabulut 20 yıldır aşçılık yaptığını belirterek,” İnsanların sağlıklı bir şekilde beslenmeleri için kele paça tavsiye ediyoruz. Günlük 100 ile 150 arası kelle paça çorbası satıyoruz. Özellikle Konya dışından gelen ve daha önce hiç kelle paça çorbası içmemiş müşterilerimiz var. Sosyal medyadan kelle paça çorbası korona virüs çare olduğunu duyduk diyerek gelen müşterilerimiz bizden kelle paça çorbası istiyor. Zaten Konyalılar kelle paçayı biliyor ve içiyor. Özellikle bamya ve kelle paça çok tercih ediliyor. Kelle paçayı orta yaş dediğimiz 35 ile 50 yaş arasındakiler daha çok tercih ediyor ama orta yaşlılara nazaran yaşlılar daha az geliyor,”” diye konuştu. Karabulut, kelle paça çorbasının faydaları hakkında şunları kaydetti;” Yağ oranı ve kalorisi oldukça yüksek bir besindir. Kolesterol bakımından da yüksek besin değeri olan paça çorbası özellikle çocuklara gelişim dönemlerinde içirilmesi tavsiye edilir. Soğuk algınlığına karşı faydalı bir çorbadır. Kısa sürede soğuk algınlığını vücuttan atar.  Vücuda direnç verir. Kış günlerinde daha çok tercih edilir.”
Türkiye’de korona virüsün görülmesinin ardından, sakatat denince ilk akla gelen lezzetlerden olan kelle paça, en çok tercih edilen çorba oldu.

Canan Karatay’ın da önerdiği birçok ünlünün içip sosyal medyada paylaştığı kelle paça çorbasının satışları Konya’da da ilgi görüyor.
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak dünyaya yayılan binlerce insanın ölümüne yol açan korona virüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından önlemler artırıldı. Uzmanların sıraladığı önlemlerin başında kişisel temizliğe dikkat etmek geliyor.

 

Doktorlar, salgına karşı en iyi korunma yollarından birinin sık sık ellerin yıkanması ve alkol bazlı hijyen ürünlerinin kullanılması olduğunu belirtiyor. Vatandaşlar kamuya açık alanlarda maske ve eldiven kullanırken, yanlarında da türlü temizlik ürünü taşımaya başladı. 


Tüm bunların yanı sıra birçok kişi, bağışıklık sistemini güçlendirmek için yediklerine de dikkat etmeye başladı. Vatandaşlar çeşitli organik ürünlere yöneldi. Sağlıklı beslenme konularında sıklıkla önerilerde bulunan Doktor Canan Karatay salgının ilk görüldüğü zamanlarda verdiği beslenme önerilerinde ilk olarak kelle paça içilmesini tavsiye etti.

 

Lokantacı Serkan Karabulut, kelle paça çorbasını şu şekilde açıkladı;” Küçükbaş hayvanların baş ve ayak kısımlarının birtakım işlemlerden geçmesiyle elde edilen çorbadır; diğer bir ifadeyle paça çorbası olarak adlandırılır.

 

Kelle paçayı en çok orta yaş grubu içiyor

 

Lokantacı Serkan Karabulut 20 yıldır aşçılık yaptığını belirterek,” İnsanların sağlıklı bir şekilde beslenmeleri için kele paça tavsiye ediyoruz. Günlük 100 ile 150 arası kelle paça çorbası satıyoruz.
Özellikle Konya dışından gelen ve daha önce hiç kelle paça çorbası içmemiş müşterilerimiz var. Sosyal medyadan kelle paça çorbası korona virüs çare olduğunu duyduk diyerek gelen müşterilerimiz bizden kelle paça çorbası istiyor. Zaten Konyalılar kelle paçayı biliyor ve içiyor. Özellikle bamya ve kelle paça çok tercih ediliyor. Kelle paçayı orta yaş dediğimiz 35 ile 50 yaş arasındakiler daha çok tercih ediyor ama orta yaşlılara nazaran yaşlılar daha az geliyor,”” diye konuştu.


Karabulut, kelle paça çorbasının faydaları hakkında şunları kaydetti;” Yağ oranı ve kalorisi oldukça yüksek bir besindir. Kolesterol bakımından da yüksek besin değeri olan paça çorbası özellikle çocuklara gelişim dönemlerinde içirilmesi tavsiye edilir. Soğuk algınlığına karşı faydalı bir çorbadır. Kısa sürede soğuk algınlığını vücuttan atar.  Vücuda direnç verir. Kış günlerinde daha çok tercih edilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.