yandex

İstanbul'da maske takmamanın cezası belli oldu

GÜNDEM 19.06.2020 - 10:02, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2823+ kez okundu.
 

İstanbul'da maske takmamanın cezası belli oldu

İstanbul Hıfzıssıhha Meclisi, kentte maske takmayanlara 900 lira ceza verilmesi kararı aldı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin dün saat 17.00'de Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında olağanüstü toplandığı belirtildi. Açıklamaya göre, koronavirüsün yayılmasının önlenmesi ve normalleşme sürecinin başarıyla sürdürülmesine yönelik Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda; İl Hıfzıssıhha Meclisi bir tavsiye karar aldı. Kamu kurumları ve özel sektör iş yerlerinin kapalı alanları ile toplu ulaşım araçlarında maske takılması zorunluluğu kararlarına ilaveten, sokağa çıkan her vatandaşın açık alanlarda da ağız ve burunu kapatacak şekilde, usulüne uygun maske takması zorunlu hale getirilmişti.  İl genelinde uygulama birliğinin sağlanması ve tereddütlerin giderilmesi için, maske kullanımı zorunluluğuna aykırı hareket edenlere, idari para cezasının 900 lira olarak verilmesi tavsiye kararı alındı. TRT HABER    
İstanbul Hıfzıssıhha Meclisi, kentte maske takmayanlara 900 lira ceza verilmesi kararı aldı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin dün saat 17.00'de Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında olağanüstü toplandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, koronavirüsün yayılmasının önlenmesi ve normalleşme sürecinin başarıyla sürdürülmesine yönelik Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda; İl Hıfzıssıhha Meclisi bir tavsiye karar aldı.

Kamu kurumları ve özel sektör iş yerlerinin kapalı alanları ile toplu ulaşım araçlarında maske takılması zorunluluğu kararlarına ilaveten, sokağa çıkan her vatandaşın açık alanlarda da ağız ve burunu kapatacak şekilde, usulüne uygun maske takması zorunlu hale getirilmişti. 

İl genelinde uygulama birliğinin sağlanması ve tereddütlerin giderilmesi için, maske kullanımı zorunluluğuna aykırı hareket edenlere, idari para cezasının 900 lira olarak verilmesi tavsiye kararı alındı.

TRT HABER

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.