yandex

İsrail direnişin şartlarını kabul etti! Gazze'de ateşkes sağlandı

DÜNYA 14.11.2019 - 11:38, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2475+ kez okundu.
 

İsrail direnişin şartlarını kabul etti! Gazze'de ateşkes sağlandı

İslami Cihad Hareketi, Mısır'ın ara buluculuğunda Siyonist İsrail rejimi ile ateşkese varıldığını duyurdu.

İslami Cihad sözcüsü Musab el-Bureym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail rejimi ile Mısır ara buluculuğunda Gazze'de ateşkesin sağlandığını ve bunun yerel saatle 05.00'te yürürlüğe girdiğini söyledi. Bureym, ateşkesin, İslami Cihad'ın daha önce öne sürdüğü şartlar doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti. Yerel “El-Hades” gazetesine göre, İslami Cihad sözcülerinden Musab El-Bureym, işgal rejiminin direnişin taleplerini kabul etmesinin ardından ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girdiğini söyledi. Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre “Bu ateşkes, direniş son sözünü söyledikten ve saldırılara karşı koyduktan, Netanyahu’nun heybetini kırdıktan ve Filistin halkını savunduktan sonra geldi” diyen El-Bureym, işgal rejiminin İslami Cihad tarafından dile getirilen direnişin taleplerini kabul ettiğini bildirdi.   El-Bureym, işgal rejiminin siyasi suikast politikasına son vermeyi ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanlara ateş açmamayı, ablukayı kırma uygulamalarına başlamayı kabul ettiğini kaydetti.  
İslami Cihad Hareketi, Mısır'ın ara buluculuğunda Siyonist İsrail rejimi ile ateşkese varıldığını duyurdu.

İslami Cihad sözcüsü Musab el-Bureym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail rejimi ile Mısır ara buluculuğunda Gazze'de ateşkesin sağlandığını ve bunun yerel saatle 05.00'te yürürlüğe girdiğini söyledi.

Bureym, ateşkesin, İslami Cihad'ın daha önce öne sürdüğü şartlar doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

Yerel “El-Hades” gazetesine göre, İslami Cihad sözcülerinden Musab El-Bureym, işgal rejiminin direnişin taleplerini kabul etmesinin ardından ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girdiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre “Bu ateşkes, direniş son sözünü söyledikten ve saldırılara karşı koyduktan, Netanyahu’nun heybetini kırdıktan ve Filistin halkını savunduktan sonra geldi” diyen El-Bureym, işgal rejiminin İslami Cihad tarafından dile getirilen direnişin taleplerini kabul ettiğini bildirdi.
 

El-Bureym, işgal rejiminin siyasi suikast politikasına son vermeyi ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanlara ateş açmamayı, ablukayı kırma uygulamalarına başlamayı kabul ettiğini kaydetti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.