yandex

İslam düşmanı Wilders kaşınıyor! Hz. Muhammed karikatürü yarışması!

DÜNYA 29.12.2019 - 16:34, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2882+ kez okundu.
 

İslam düşmanı Wilders kaşınıyor! Hz. Muhammed karikatürü yarışması!

İslam karşıtı söylemleriyle bilinen Hollanda'nın ana muhalefet Özgürlük Partisi lideri ırkçı Geert Wilders, Hz. Muhammed karikatürü yarışması düzenledi.

Hollandalı İslam düşmanı milletvekili Geert Wilders, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'i (s.a.v.) tasvir eden bir karikatür yarışması yapma planını, geçen yıl, kendisine gelen tepkiler üzerine iptal edildikten bir yıldan fazla bir süre sonra yeniden yaptığını açıkladı. Hollanda parlamentosundaki en büyük muhalefet partisinin lideri Wilders, Cumartesi günü Twitter hesabından, düzenlediği karikatür yarışmasına insanların katılmasını teşvik ederek, çizdikleri karikatürleri göndermelerini talep etti. İslam düşmanı Wilders, "İfade özgürlüğü, şiddet ve İslami fetvalara üstün gelmeli," şeklinde tweet atarak, adeta İslam düşmanlığını yeniledi. Wilders'a tepki gösteren bir adamın tutuklanması üzerine geçen yıl Ağustos ayında benzer bir yarışma iptal edildi. Reuters'ta yer alan habere göre; Wilders, ağustosta buna benzer bir yarışma düzenleyeceğini duyurmuş ve gelen tepkiler üzerine iptal etmişti. Wilders'a tepki gösteren şahsı ise polis tutuklamıştı.
İslam karşıtı söylemleriyle bilinen Hollanda'nın ana muhalefet Özgürlük Partisi lideri ırkçı Geert Wilders, Hz. Muhammed karikatürü yarışması düzenledi.

Hollandalı İslam düşmanı milletvekili Geert Wilders, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'i (s.a.v.) tasvir eden bir karikatür yarışması yapma planını, geçen yıl, kendisine gelen tepkiler üzerine iptal edildikten bir yıldan fazla bir süre sonra yeniden yaptığını açıkladı.

Hollanda parlamentosundaki en büyük muhalefet partisinin lideri Wilders, Cumartesi günü Twitter hesabından, düzenlediği karikatür yarışmasına insanların katılmasını teşvik ederek, çizdikleri karikatürleri göndermelerini talep etti.

İslam düşmanı Wilders, "İfade özgürlüğü, şiddet ve İslami fetvalara üstün gelmeli," şeklinde tweet atarak, adeta İslam düşmanlığını yeniledi.

Wilders'a tepki gösteren bir adamın tutuklanması üzerine geçen yıl Ağustos ayında benzer bir yarışma iptal edildi.

Reuters'ta yer alan habere göre; Wilders, ağustosta buna benzer bir yarışma düzenleyeceğini duyurmuş ve gelen tepkiler üzerine iptal etmişti. Wilders'a tepki gösteren şahsı ise polis tutuklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.