yandex

İhracat artışı tır trafiğine yansıdı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3894+ kez okundu.
 

İhracat artışı tır trafiğine yansıdı

rakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, bu yılın 3 aylık tır giriş ve çıkış sayılarını yayımladı. Buna göre, ocak ayında 26 bin 138 tır, şubat ayında 27 bin 504 tır Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Avrupa'ya geçiş yaptı. Mart ayında ise ihracat tırları çıkıştaki 30 bin bandını aştı. Geçen ay 30 bin 568 tır Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullanarak yurt dışına çıkış yaptı. Gümrük yetkilileri Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın başlattığı Kapıkule Eylem Planı çerçevesinde yapılan iyileştirme ve çalışmaların netice vermeye başladığını belirterek mart ayında yakalanan rakamın aylık bazda yakalanan en yüksek çıkış rakamı olduğu ifade edildi. Kaynak: AA

rakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, bu yılın 3 aylık tır giriş ve çıkış sayılarını yayımladı.

Buna göre, ocak ayında 26 bin 138 tır, şubat ayında 27 bin 504 tır Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Avrupa'ya geçiş yaptı.

Mart ayında ise ihracat tırları çıkıştaki 30 bin bandını aştı.

Geçen ay 30 bin 568 tır Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullanarak yurt dışına çıkış yaptı.

Gümrük yetkilileri Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın başlattığı Kapıkule Eylem Planı çerçevesinde yapılan iyileştirme ve çalışmaların netice vermeye başladığını belirterek mart ayında yakalanan rakamın aylık bazda yakalanan en yüksek çıkış rakamı olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.