yandex

HES kodu olmayan kafeye giremeyecek

GÜNDEM 28.10.2020 - 07:33, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 1850+ kez okundu.
 

HES kodu olmayan kafeye giremeyecek

Kurulun, mesai saatlerini değiştirmesi, ev ziyaretlerini kısıtlaması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağı ise vaziyete göre yeniden uygulamaya konabilir.

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde birçok şehir vaka artışında alarm veriyor. Bunun önüne geçilmesi için bugün Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, İstanbul’da bir araya gelecek. Kurul’un, virüsün yükselişe geçtiği il ve ilçelerle ilgili özel yeni kısıtlamalar alması bekleniyor.  Toplantıda kamu ve özel sektörde çalışanlar için mesai saatlerine yeniden düzenleme yolda. Kafe-restoran vb. yerlerle ilgili yeni kısıtlamalar da devreye girecek. Mekânlara girişte HES Kodu zorunlu hâle getirilmesi planlanırken aile bireyleri dışında kalabalık buluşmaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Kurallara uymayan işletmelere ise daha ağır cezalar kapıda. Ayrıca aile içi buluşmalar ve komşu ziyaretleri gibi faaliyetlere ilişkin yasakların yaygınlaştırılması üzerinde duruluyor. 65 yaş ve üzerine vatandaşların, kalabalık ve kapalı mekânlara girişlerinin yasaklanması gündemin bir diğer maddesi.   TÜRKİYE GAZETESİ
Kurulun, mesai saatlerini değiştirmesi, ev ziyaretlerini kısıtlaması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağı ise vaziyete göre yeniden uygulamaya konabilir.

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde birçok şehir vaka artışında alarm veriyor. Bunun önüne geçilmesi için bugün Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, İstanbul’da bir araya gelecek. Kurul’un, virüsün yükselişe geçtiği il ve ilçelerle ilgili özel yeni kısıtlamalar alması bekleniyor. 

Toplantıda kamu ve özel sektörde çalışanlar için mesai saatlerine yeniden düzenleme yolda. Kafe-restoran vb. yerlerle ilgili yeni kısıtlamalar da devreye girecek. Mekânlara girişte HES Kodu zorunlu hâle getirilmesi planlanırken aile bireyleri dışında kalabalık buluşmaların da önüne geçilmesi hedefleniyor.


Kurallara uymayan işletmelere ise daha ağır cezalar kapıda. Ayrıca aile içi buluşmalar ve komşu ziyaretleri gibi faaliyetlere ilişkin yasakların yaygınlaştırılması üzerinde duruluyor. 65 yaş ve üzerine vatandaşların, kalabalık ve kapalı mekânlara girişlerinin yasaklanması gündemin bir diğer maddesi.

 

TÜRKİYE GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.