yandex

HAYAL ET ÇABALA VE KAZAN

YAŞAM 01.12.2019 - 14:32, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2118+ kez okundu.
 

HAYAL ET ÇABALA VE KAZAN

Fizyoterapist ve Aile Danışmanı Halil İbrahim Avara, Fizyoterapist sadece hasta ile değil, sağlıklı insanla da ilgilenen kişidir dedi.

BİR GÜNDE YIKILANI BİR GÜNDE YAPMAK İMKÂNSIZ Fizyoterapist ve Aile Danışma Halil İbrahim Avara, hastanın bir yerindeki travmayı bir günde halletmenin mümkün olmadığını söyleyerek, “60 yaşındaki bir adamın vücudu bir günde değil, 60 yılda oldu. Bu plastik, metal veya kırdım büktüm bir yapı değildir. Mesela bir kişi de kas kaybı var. Bende hastaya germe hareketi yapacağım. Kaslar gerilmiş ve ben o kasları bir kez uzatsam da uzamış şekilde kalmıyor. Ben sadece bir miktar travma oluşturuyorum. Tekrar geriye geliyor. Ama bunu sürekli tekrar edersek zamanla o kas kayıplarını ortadan kaldırmış oluyoruz. Tabiri yerinde ise bir günde yıkılanı bir günde yapmak imkânsız boyuttadır. Her şeyden önce sabırlı olmalıyız” diye konuştu.  İnsan sağlıklı olursa vücudunun da sağlıklı olacağını vurgulayan Avara, “ Spor yapan bir birey omurgası dümdüz, akşam eve gelmeden önce egzersiz yapmış , yemeğini yiyip uyumuş sabah kalktığında ise daha aktif ve yorgun olmadan kalkacaktır. Her işin başı önce sağlıktır” dedi. SOSYAL MEDYA İNSANLARI GİZEMLİ HALE GETİRİYOR Avara sosyal medyayı kullanırken insanlar yanlışı doğru iletecek şekilde gösterdiğini öne sürerek şunları kaydetti;” İnsan sosyal medyaya ne yazarsa diğer insanlar onu görecek. Belki o an kişinin psikolojisi bozuldu, canı sıkkın ama çok mutlu bir imaj çizebiliyor. Fakat yüz yüze iletişimde o imajı sergilemek çok çok zayıftır. İnsan çok profesyonel olmalı ki o sıkıntısını kamufle edebilsin. Sosyal medya kişiyi gizemli hale getirir. Mutsuz iken mutlu gibi mutlu iken ise mutsuz imajda sergileyebilir. Sosyal medya çok sahte bir mecradır. Olmadığın bir şekilde gözükmektir.  Beyin gerçekle yanlışı çok kolay ayıramaz. Örnek verecek olursak, lisede şöyle söylerlerdi; NLP tekniğidir. Bu teknik NLP (nöro-linguistik programlama), yani Algısal Davranış Kontrolü, gerçekliği algılama ve anlama yolumuzu değiştirmede fazlasıyla etkilidir.  Kırk gün kendine deli dersen deli gibi hissedersin. Kendini lisede üniversiteye hazırlanan çalışkan gibi birey olarak hayal et, kyk bursun yatmış, istediğin bölümü okuyorsun ya da mesleğini icra ediyorsun. Kısaca  platonik aşk gibidir. Yani adam ulaşamıyor ama hayallerini süslediği için onun elini tutamasa bile kendisini mutlu hissediyor. Ne yaparsanız yapın kendi mutlu olduğunuz şekilde yaşayın . Yani çalış, çabala, kazan ve mutlu ol.” (UMAHAN ÖZ)
Fizyoterapist ve Aile Danışmanı Halil İbrahim Avara, Fizyoterapist sadece hasta ile değil, sağlıklı insanla da ilgilenen kişidir dedi.

BİR GÜNDE YIKILANI BİR GÜNDE YAPMAK İMKÂNSIZ


Fizyoterapist ve Aile Danışma Halil İbrahim Avara, hastanın bir yerindeki travmayı bir günde halletmenin mümkün olmadığını söyleyerek, “60 yaşındaki bir adamın vücudu bir günde değil, 60 yılda oldu. Bu plastik, metal veya kırdım büktüm bir yapı değildir. Mesela bir kişi de kas kaybı var. Bende hastaya germe hareketi yapacağım. Kaslar gerilmiş ve ben o kasları bir kez uzatsam da uzamış şekilde kalmıyor. Ben sadece bir miktar travma oluşturuyorum. Tekrar geriye geliyor. Ama bunu sürekli tekrar edersek zamanla o kas kayıplarını ortadan kaldırmış oluyoruz. Tabiri yerinde ise bir günde yıkılanı bir günde yapmak imkânsız boyuttadır. Her şeyden önce sabırlı olmalıyız” diye konuştu.


 İnsan sağlıklı olursa vücudunun da sağlıklı olacağını vurgulayan Avara, “ Spor yapan bir birey omurgası dümdüz, akşam eve gelmeden önce egzersiz yapmış , yemeğini yiyip uyumuş sabah kalktığında ise daha aktif ve yorgun olmadan kalkacaktır. Her işin başı önce sağlıktır” dedi.


SOSYAL MEDYA İNSANLARI GİZEMLİ HALE GETİRİYOR


Avara sosyal medyayı kullanırken insanlar yanlışı doğru iletecek şekilde gösterdiğini öne sürerek şunları kaydetti;” İnsan sosyal medyaya ne yazarsa diğer insanlar onu görecek. Belki o an kişinin psikolojisi bozuldu, canı sıkkın ama çok mutlu bir imaj çizebiliyor. Fakat yüz yüze iletişimde o imajı sergilemek çok çok zayıftır. İnsan çok profesyonel olmalı ki o sıkıntısını kamufle edebilsin. Sosyal medya kişiyi gizemli hale getirir. Mutsuz iken mutlu gibi mutlu iken ise mutsuz imajda sergileyebilir. Sosyal medya çok sahte bir mecradır. Olmadığın bir şekilde gözükmektir.  Beyin gerçekle yanlışı çok kolay ayıramaz. Örnek verecek olursak, lisede şöyle söylerlerdi; NLP tekniğidir. Bu teknik NLP (nöro-linguistik programlama), yani Algısal Davranış Kontrolü, gerçekliği algılama ve anlama yolumuzu değiştirmede fazlasıyla etkilidir.  Kırk gün kendine deli dersen deli gibi hissedersin. Kendini lisede üniversiteye hazırlanan çalışkan gibi birey olarak hayal et, kyk bursun yatmış, istediğin bölümü okuyorsun ya da mesleğini icra ediyorsun. Kısaca  platonik aşk gibidir. Yani adam ulaşamıyor ama hayallerini süslediği için onun elini tutamasa bile kendisini mutlu hissediyor. Ne yaparsanız yapın kendi mutlu olduğunuz şekilde yaşayın . Yani çalış, çabala, kazan ve mutlu ol.” (UMAHAN ÖZ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.