yandex

Hava durumu: Meteorolojiʹden yağış uyarısı... Sıcaklıklar düşecek

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2476+ kez okundu.
 

Hava durumu: Meteorolojiʹden yağış uyarısı... Sıcaklıklar düşecek

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz yarından itibaren Akdeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının bugün 2 ila 4 derece arasında artması beklenirken yarından itibaren hissedilir derecede 6 ila 10 derece düşmesi bekleniyor. Yurtta rüzgarın genellikle kuzeyli, İç ve Doğu bölgelerde güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. BUGÜN YURTTA HAVA DURUMU NASIL? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava durumu tahminine göre bugün Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Muş, Erzurum, Kars ve Ağrı il çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Erzincan, Erzurum, Kars, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.   Ülkemizde yarından itibaren ise Orta Akdeniz üzerinden yağışlı ve Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgası etkili olacak. Yarın etkili olması beklenen sosğuk hava ve yağışlı havanın Akdeniz, İç Anadolu Bölgesinin güney ve doğusu, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki bir hafta süresince Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının görüleceği belirtildi. KAR VE ÇIĞ UYARISI Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Siirt ve Şırnak illerinin doğu, Tunceli’nin kuzey ilçelerinde aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların meydana getirebileceği buzlanma ve don olayıyla birlikte ulaşımda aksamalar ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunuyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yarın kuzeybatı kesimlerden itibaren başlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı bölgelerde 6-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, doğuda ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.   Kaynak:milligazete.com

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz yarından itibaren Akdeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının bugün 2 ila 4 derece arasında artması beklenirken yarından itibaren hissedilir derecede 6 ila 10 derece düşmesi bekleniyor.

Yurtta rüzgarın genellikle kuzeyli, İç ve Doğu bölgelerde güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BUGÜN YURTTA HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava durumu tahminine göre bugün Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Muş, Erzurum, Kars ve Ağrı il çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Erzincan, Erzurum, Kars, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Ülkemizde yarından itibaren ise Orta Akdeniz üzerinden yağışlı ve Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgası etkili olacak. Yarın etkili olması beklenen sosğuk hava ve yağışlı havanın Akdeniz, İç Anadolu Bölgesinin güney ve doğusu, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki bir hafta süresince Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının görüleceği belirtildi.

KAR VE ÇIĞ UYARISI

Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Siirt ve Şırnak illerinin doğu, Tunceli’nin kuzey ilçelerinde aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların meydana getirebileceği buzlanma ve don olayıyla birlikte ulaşımda aksamalar ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunuyor.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yarın kuzeybatı kesimlerden itibaren başlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı bölgelerde 6-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, doğuda ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.