yandex

Goalball Yükselme grup maçları Konya'da düzenlendi.

KONYA 06.09.2019 - 16:05, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3555+ kez okundu.
 

Goalball Yükselme grup maçları Konya'da düzenlendi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Goalball erkekler ve bayanlar yükselme grup müsabakaları 31 Ağustos - 04 Eylül 2019 tarihleri arasında Konya’da düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu, 75. yıl kapalı spor salonu ve Bağlarbaşı kapalı spor salonlarında yapılan müsabakalarda 20 ilden, 13 kadın ve 32 erkek takımı mücadele etti. Temsilcilerimizden Konya Görme Engelliler Erkek Goalball takımı müsabakaları üçüncü tamamlayarak 4. Lig’e yükseldi. Diğer temsilcimiz Meram Görme Engelliler Spor Kulübü hem erkek hem bayan takımı ile katıldığı müsabakalarda erkeklerde ilk 8 arasına girmeyi başardı. Bayan takımı ise çok zorlu bir grupta olduğundan, grup aşamalarında turnuvaya veda etti. Aynı gruptaki İzmir ve İstanbul temsilcisi ilk 3 arasına girdi. Dereceye giren takımların kupa ve madalyalarını Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Alper Oral takdim etti. Müsabakalar sonrası dereceye giren takımlar şu şekilde oluştu; Erkeklerde; 1-Niğde Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübü 2-15 Temmuz Kocatepe Görme Engelliler Spor Kulübü 3-Konya Görme Engelliler Spor Kulübü Bayanlarda; 1-İzmir Çağdaş Görme Engelliler Spor Kulübü 2-Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Görme Engelliler Spor Kulübü 3- Bakırköy Görme Engelliler Spor Kulübü oldu.    ERKEKLER PLAYOFF SIRALAMA 1 NİĞDE GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 2 15 TEMMUZ KOCATEPE GÖRME ENGELLİLER GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 3 KONYA GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ 4 1915 ÇANAKKALE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 5 SAMSUN GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ 6 SAMSUN 1919 GÖRME ENGELLİLER GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 7 TURKİYE GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ ISPARTA ŞUBESİ 8 MERAM GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ   BAYANLAR PLAYOFF SIRALAMA 1 İZMİR ÇAĞDAŞ GÖRMEYENLER SPOR KULÜBÜ 2 DOĞU AKDENİZ ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 3 BAKIRKÖY GÖRME ENGELLİLER SANAT VE SPOR KULÜBÜ 4 ANKA GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ 5 TURKİYE GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ ISPARTA ŞUBESİ 6 ADANA GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 7 İSTANBUL ALTI NOKTA SPOR KULÜBÜ 8 DİYARBAKIR KAYAPINAR BELEDİYESİ ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ   Goalball Oyunun Geçmişi Goalball, 1946 yılında Avusturyalı Hanz Lorenzen ve Alman Sett Renidle tarafından, savaşta görme yetilerini kaybeden savaş gazilerinin rehabilitasyonuna yardımcı olmak amacıyla icat edilmiş bir oyundur. Oyun, dünyaya 1976 yılında Kanada, Toronto'daki Paraolimpiyatlarda tanıtılmıştır ve o zamandan beri her Paraolimpiyatlarda oynanmaktadır. İlk dünya şampiyonası 1978 yılında Avusturya'da gerçekleştirilmiştir ve o yıldan beri her dört yılda bir gerçekleştirilmektedir. O zamandan beri goalball'un popülaritesi giderek artmıştır, oyun bugün tüm IBSA üye ülkelerinde oynanmaktadır.  
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Goalball erkekler ve bayanlar yükselme grup müsabakaları 31 Ağustos - 04 Eylül 2019 tarihleri arasında Konya’da düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu, 75. yıl kapalı spor salonu ve Bağlarbaşı kapalı spor salonlarında yapılan müsabakalarda 20 ilden, 13 kadın ve 32 erkek takımı mücadele etti. Temsilcilerimizden Konya Görme Engelliler Erkek Goalball takımı müsabakaları üçüncü tamamlayarak 4. Lig’e yükseldi. Diğer temsilcimiz Meram Görme Engelliler Spor Kulübü hem erkek hem bayan takımı ile katıldığı müsabakalarda erkeklerde ilk 8 arasına girmeyi başardı. Bayan takımı ise çok zorlu bir grupta olduğundan, grup aşamalarında turnuvaya veda etti. Aynı gruptaki İzmir ve İstanbul temsilcisi ilk 3 arasına girdi. Dereceye giren takımların kupa ve madalyalarını Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Alper Oral takdim etti.
Müsabakalar sonrası dereceye giren takımlar şu şekilde oluştu;
Erkeklerde;
1-Niğde Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübü
2-15 Temmuz Kocatepe Görme Engelliler Spor Kulübü
3-Konya Görme Engelliler Spor Kulübü
Bayanlarda;
1-İzmir Çağdaş Görme Engelliler Spor Kulübü
2-Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Görme Engelliler Spor Kulübü
3- Bakırköy Görme Engelliler Spor Kulübü oldu.

 

 ERKEKLER PLAYOFF SIRALAMA

1 NİĞDE GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ
2 15 TEMMUZ KOCATEPE GÖRME ENGELLİLER GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ
3 KONYA GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ
4 1915 ÇANAKKALE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ
5 SAMSUN GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ
6 SAMSUN 1919 GÖRME ENGELLİLER GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ
7 TURKİYE GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ ISPARTA ŞUBESİ
8 MERAM GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

 

BAYANLAR PLAYOFF SIRALAMA

1 İZMİR ÇAĞDAŞ GÖRMEYENLER SPOR KULÜBÜ
2 DOĞU AKDENİZ ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ
3 BAKIRKÖY GÖRME ENGELLİLER SANAT VE SPOR KULÜBÜ
4 ANKA GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ
5 TURKİYE GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ ISPARTA ŞUBESİ
6 ADANA GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ
7 İSTANBUL ALTI NOKTA SPOR KULÜBÜ
8 DİYARBAKIR KAYAPINAR BELEDİYESİ ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

 

Goalball Oyunun Geçmişi

Goalball, 1946 yılında Avusturyalı Hanz Lorenzen ve Alman Sett Renidle tarafından, savaşta görme yetilerini kaybeden savaş gazilerinin rehabilitasyonuna yardımcı olmak amacıyla icat edilmiş bir oyundur. Oyun, dünyaya 1976 yılında Kanada, Toronto'daki Paraolimpiyatlarda tanıtılmıştır ve o zamandan beri her Paraolimpiyatlarda oynanmaktadır. İlk dünya şampiyonası 1978 yılında Avusturya'da gerçekleştirilmiştir ve o yıldan beri her dört yılda bir gerçekleştirilmektedir. O zamandan beri goalball'un popülaritesi giderek artmıştır, oyun bugün tüm IBSA üye ülkelerinde oynanmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.