yandex

Gıda katkı maddelerine dikkat

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3219+ kez okundu.
 

Gıda katkı maddelerine dikkat

      Polyoxyethylene (20) Sorbitan Monolaurate Kıvam artırıcı olan Polyoxyethylene (20) Sorbitan Monolaurate gıdalarda E435 koduyla kullanılıyor. Bitkisel ve hayvani yağ asitlerinden sorbitol ve laurik asitin etil oksitle muamelesiden elde edilir. Sentetik tatlandırıcı, köpük önleme ajanı ve hamur şartlandırıcı olarak kullanılır. Kimyasal olarak bileşiğin orijinini tayin emek mümkün değildir, ancak üretici firma bilebilir. Müslümanlar sakınmalıdır. Propane-1,2 Diol: Homojenleştirici Gıdalarda E478 koduyla kullanılır. Bitkisel ve hayvani kökenli olabilir. Laktik asit, gliserol, propanediol ve doğal katı yağlaların kombinasyonudur. Kimyasal olarak bileşiğin orijinini tayin emek mümkün değildir, ancak üretici firma bilebilir. Domuz dâhil hayvansal yağların da kullanılabildiği dikkate alınarak. Müslümanlar sakınmalıdır. Kaynak:milligazete.com
   

 

Polyoxyethylene (20) Sorbitan Monolaurate

Kıvam artırıcı olan Polyoxyethylene (20) Sorbitan Monolaurate gıdalarda E435 koduyla kullanılıyor.

Bitkisel ve hayvani yağ asitlerinden sorbitol ve laurik asitin etil oksitle muamelesiden elde edilir. Sentetik tatlandırıcı, köpük önleme ajanı ve hamur şartlandırıcı olarak kullanılır. Kimyasal olarak bileşiğin orijinini tayin emek mümkün değildir, ancak üretici firma bilebilir. Müslümanlar sakınmalıdır.

Propane-1,2 Diol: Homojenleştirici

Gıdalarda E478 koduyla kullanılır. Bitkisel ve hayvani kökenli olabilir. Laktik asit, gliserol, propanediol ve doğal katı yağlaların kombinasyonudur. Kimyasal olarak bileşiğin orijinini tayin emek mümkün değildir, ancak üretici firma bilebilir. Domuz dâhil hayvansal yağların da kullanılabildiği dikkate alınarak. Müslümanlar sakınmalıdır.

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.