yandex

Facebook skandalının detayları ortaya çıkıyor! İşte Türkiyeʹde etkilenen kişi sayısı

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2789+ kez okundu.
 

Facebook skandalının detayları ortaya çıkıyor! İşte Türkiyeʹde etkilenen kişi sayısı

Facebook, kullanıcı bilgilerinin Cambridge Analytica şirketi tarafından usulsüz kullanıldığının ortaya çıktığı skandaldan Türkiye'de 234 bin 584 kişinin etkilendiğini açıkladı. Uygulamayı indiren kişi sayısı ise 223. Cambridge Analytica'nin Facebook'taki kullanıcı bilgilerini usulsüz olarak kullandığının ortaya çıkması dünya genelinde büyük bir tepkiye neden olmuş, Facebook da bunun üzerine yeni güvenlik önlemlerini devreye almıştı. Facebook'tan yapılan açıklamada, uygulamayı indiren kişi sayısının 223 olduğu, ancak bu kişilerin arkadaş listelerinde bulunan toplam 234 bin 584 kişinin etkilendiği duyuruldu. TÜRKİYE İLK 10'DA YOK Açıklamada, Türkiye'nin dünyada en çok kullanıcının etkilendiği ilk 10 ülke listesi içerisinde yer almadığı belirtildi. Facebook’un Türkiye’deki toplam aylık aktif kullanıcı sayısı 44 milyon kişi civarında bulunuyor. Şirket, kullanıcı bilgilerinin Cambridge Analytica şirketi tarafından usulsüz kullanıldığının ortaya çıktığı olayda, dünya genelinde 87 milyona yakın kullanıcının etkilendiğini açıklamıştı.   Kaynak:milligazete.com

Facebook, kullanıcı bilgilerinin Cambridge Analytica şirketi tarafından usulsüz kullanıldığının ortaya çıktığı skandaldan Türkiye'de 234 bin 584 kişinin etkilendiğini açıkladı. Uygulamayı indiren kişi sayısı ise 223.

Cambridge Analytica'nin Facebook'taki kullanıcı bilgilerini usulsüz olarak kullandığının ortaya çıkması dünya genelinde büyük bir tepkiye neden olmuş, Facebook da bunun üzerine yeni güvenlik önlemlerini devreye almıştı.

Facebook'tan yapılan açıklamada, uygulamayı indiren kişi sayısının 223 olduğu, ancak bu kişilerin arkadaş listelerinde bulunan toplam 234 bin 584 kişinin etkilendiği duyuruldu.

TÜRKİYE İLK 10'DA YOK

Açıklamada, Türkiye'nin dünyada en çok kullanıcının etkilendiği ilk 10 ülke listesi içerisinde yer almadığı belirtildi.
Facebook’un Türkiye’deki toplam aylık aktif kullanıcı sayısı 44 milyon kişi civarında bulunuyor.

Şirket, kullanıcı bilgilerinin Cambridge Analytica şirketi tarafından usulsüz kullanıldığının ortaya çıktığı olayda, dünya genelinde 87 milyona yakın kullanıcının etkilendiğini açıklamıştı.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.