yandex

ETLİEKMEK AŞKI AFET DİNLEMİYOR

KONYA 13.06.2019 - 20:50, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4038+ kez okundu.
 

ETLİEKMEK AŞKI AFET DİNLEMİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde personel olan Abdullah Teber geçtiğimiz günlerde havaların yağışlı olması sebebi ile yağmur yağarken etli ekmek ile video çekip sosyal medyada paylaşarak vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı.

 Abdullah Teber, "En son yaptığım videoda dolu yağıyordu gök yarılmış gibiydi bizde o sırada etli ekmek yiyorduk kıyamet kopsa da ev tepeme göçse de etli ekmeği bırakmazdım. Yani benim yaşam kaynağım” dedi. Abdullah Teber video çekmeye tik tokta Konya şivesi ile başladığını belirterek,”  İlerleyen zamanlarda Konya yörelerini ve geleneklerini çekip sosyal medyada paylaşmaya başladım. Tiktokda yayınladığım videoları görüp kendi instagram da etli ekmek sayfası ile daha büyük bir kitleye ulaştım. Videolarıma hem şivemizi hem de yöresel yemeklerimizle çekmeye başladım. Belirli bir zaman sonra geniş arkadaş çevrem olmaya başladı. Tramvayda benimle fotoğraf çektirmek isteyenler oldu. Kent merkezinde yolda yürürken sen şu etli ekmekle video çeken değil misin deyip şaşıranlar olmuştu” diye konuştu.   "ETLİEKMEK KONYA’DAN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ"   Etli ekmek denilince ilk olarak akla Konya’nın geldiğini söyleyen Teber,” Diğer illerde etli ekmeğe benzetilen aslında lahmacunun acısız halidir. Bu arada fırıncı falan değilim yanlış anlaşılmasın. Etli ekmeği günde üç kez değil, akşam yeniyorsa az kaldı ise buzluğa atılır ve sabah kahvaltıda öğlen arasında atıştırma yapılır. İkindi çayın yanında yenilir. Kısacası etli ekmekten bıkılmaz bıkan Konyalı değildir. Etli ekmek tabiî ki Konya’ya özgüdür. Diğer illerde etli ekmeğe etli pide diyorlar ve yaptıkları da yarım metre mevlana böreğine benzeyen etli pidedir. Konya’ya özgü olması etli ekmeğin müştehilerin boyuna göre uzatılmasıdır” dedi.   “KONYA’NIN ÖZÜ ETLİEKMEK “   Abdullah Teber etli ekmeğin Konya’ya ait olduğuna dikkat çekerek ,”Sosyal medyada ve bazı haber kanallarında etli ekmek Sivas’ın mı Konya‘nın mı tartışmaları başlamış ve Sivaslılar etli ekmek Sivas’ındır diyorlarmış buradan tüm Konya halkına sesleniyorum iki gün sonra Mevlana ve Alaaddin tepesi de bizde derseler şaşırmayın” ifadelerini kullandı.     “FENOMEN OLMA GİBİ BİR AMACIM YOK”   Teber sosyal medyada paylaşılan videolardan sonra geri dönüş aldığını vurgulayarak,” Konya’da video çeken arkadaşlar ya da kendi aralarında video çekenlerin beraber video çekme teklifi oldu. Lakin benim vaktim olmadığı için tekliflerini geri çevirmek zorunda kaldım. Çünkü fenomen olma gibi bir amacım yok” şeklinde konuştu. ( UMAHAN ÖZ )
Konya Büyükşehir Belediyesi’nde personel olan Abdullah Teber geçtiğimiz günlerde havaların yağışlı olması sebebi ile yağmur yağarken etli ekmek ile video çekip sosyal medyada paylaşarak vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı.

 Abdullah Teber, "En son yaptığım videoda dolu yağıyordu gök yarılmış gibiydi bizde o sırada etli ekmek yiyorduk kıyamet kopsa da ev tepeme göçse de etli ekmeği bırakmazdım. Yani benim yaşam kaynağım” dedi.

Abdullah Teber video çekmeye tik tokta Konya şivesi ile başladığını belirterek,”  İlerleyen zamanlarda Konya yörelerini ve geleneklerini çekip sosyal medyada paylaşmaya başladım. Tiktokda yayınladığım videoları görüp kendi instagram da etli ekmek sayfası ile daha büyük bir kitleye ulaştım. Videolarıma hem şivemizi hem de yöresel yemeklerimizle çekmeye başladım. Belirli bir zaman sonra geniş arkadaş çevrem olmaya başladı. Tramvayda benimle fotoğraf çektirmek isteyenler oldu. Kent merkezinde yolda yürürken sen şu etli ekmekle video çeken değil misin deyip şaşıranlar olmuştu” diye konuştu.

 

"ETLİEKMEK KONYA’DAN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ"

 

Etli ekmek denilince ilk olarak akla Konya’nın geldiğini söyleyen Teber,” Diğer illerde etli ekmeğe benzetilen aslında lahmacunun acısız halidir. Bu arada fırıncı falan değilim yanlış anlaşılmasın. Etli ekmeği günde üç kez değil, akşam yeniyorsa az kaldı ise buzluğa atılır ve sabah kahvaltıda öğlen arasında atıştırma yapılır. İkindi çayın yanında yenilir. Kısacası etli ekmekten bıkılmaz bıkan Konyalı değildir. Etli ekmek tabiî ki Konya’ya özgüdür. Diğer illerde etli ekmeğe etli pide diyorlar ve yaptıkları da yarım metre mevlana böreğine benzeyen etli pidedir. Konya’ya özgü olması etli ekmeğin müştehilerin boyuna göre uzatılmasıdır” dedi.

 

“KONYA’NIN ÖZÜ ETLİEKMEK “

 

Abdullah Teber etli ekmeğin Konya’ya ait olduğuna dikkat çekerek ,”Sosyal medyada ve bazı haber kanallarında etli ekmek Sivas’ın mı Konya‘nın mı tartışmaları başlamış ve Sivaslılar etli ekmek Sivas’ındır diyorlarmış buradan tüm Konya halkına sesleniyorum iki gün sonra Mevlana ve Alaaddin tepesi de bizde derseler şaşırmayın” ifadelerini kullandı.

 

 

“FENOMEN OLMA GİBİ BİR AMACIM YOK”

 

Teber sosyal medyada paylaşılan videolardan sonra geri dönüş aldığını vurgulayarak,” Konya’da video çeken arkadaşlar ya da kendi aralarında video çekenlerin beraber video çekme teklifi oldu. Lakin benim vaktim olmadığı için tekliflerini geri çevirmek zorunda kaldım. Çünkü fenomen olma gibi bir amacım yok” şeklinde konuştu. ( UMAHAN ÖZ )

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.