yandex

Erbakan Hoca'dan tarihi cevap: "İşçinin hakkını koruyacaksan..."

EKONOMİ 27.12.2019 - 18:04, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2133+ kez okundu.
 

Erbakan Hoca'dan tarihi cevap: "İşçinin hakkını koruyacaksan..."

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın işçi hakları ve faiz konusunda yapmış olduğu çok önemli bir açıklama akıllara geldi.

Asgari ücretin belirlenme sürecini yaşayan Türkiye’de belirlenen ücretin yeterli olup olmadığı tartışılıyor. Kamuoyunun gündeminde işçilere verilen asgari ücret tutarı yer alırken işçi hakları konusu büyük önem arz ediyor. Ülkesinin, İslam dünyasının ve tüm insanlığın selameti adına bir ömür mücahede Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın işçi hakları ve faiz konusundaki dikkat çeken sözleri hafızalardaki tazeliğini koruyor. Başbakanlığı döneminde işçi, memur ve emeklilerin refahı için önemli çalışmalara imza atan Erbakan, bir konuşmasında işçi hakları ve faiz konusunda önemli sözler sarf ediyor. Türk İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun Genel Başkanı’nın elinde bir dosyayla yanına gelip destek istediğini anlatan Erbakan, söz konusu isme tarihi bir cevap veriyor. Konfederasyonun genel başkanından işçinin hakkını korumasını istediğini söyleyen Erbakan, “Sen işçinin hakkını koruyacaksan önce faizin kalkmasını istemen lazım. Niye? Çünkü faiz çalışan insanın hakkının yenmesi demek. Sen gidiyorsun bu faizcileri iş başına geçiriyorsun. Yani havuzun musluğunu açarken bilmeden zehir musluğunu açıyorsun. Sonra da o zehirlerden korunmak için uğraşıp duruyorsun. Bu ana musluğu açarken aklın nerede? Niye bal musluğunu açmıyorsun da zehir musluğunu açıyorsun?” diyor.   Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın konuşmasının ilgili bölümü şu şekilde:   Türk İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun Genel Başkanı elinde koskocaman bir dosyayla geldi. 'Hocam işçi meseleleri ile ilgili şu konular hakkında sizin desteklerinizi istiyorum' dedi. 'Ne istiyorsun, söyle bakalım' dedik. Şunu istiyoruz, bunu istiyoruz. Hepsi kıvır zıvır. Bu kadar mı? Bu kadar. Kendisine şunu söyledim; 'Bak sen bir konfederasyonun genel başkanısın ya asıl ben senden işçinin hakkını korumanı istiyorum. Bu kıvır zıvırı bırak. Sen işçinin hakkını koruyacaksan önce bu faizin kalkmasını istemen lazım. Niye? Çünkü faiz, çalışan insanın hakkının yenmesi demek. Sen gidiyorsun bu faizcileri iş başına geçiriyorsun. Yani havuzun musluğunu açarken bilmeden zehir musluğunu açıyorsun. Sonra da o zehirlerden korunmak için uğraşıp duruyorsun. Bu ana musluğu açarken aklın nerede? Niye bal musluğunu açmıyorsun da zehir musluğunu açıyorsun?'      
Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın işçi hakları ve faiz konusunda yapmış olduğu çok önemli bir açıklama akıllara geldi.

Asgari ücretin belirlenme sürecini yaşayan Türkiye’de belirlenen ücretin yeterli olup olmadığı tartışılıyor. Kamuoyunun gündeminde işçilere verilen asgari ücret tutarı yer alırken işçi hakları konusu büyük önem arz ediyor.

Ülkesinin, İslam dünyasının ve tüm insanlığın selameti adına bir ömür mücahede Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın işçi hakları ve faiz konusundaki dikkat çeken sözleri hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Başbakanlığı döneminde işçi, memur ve emeklilerin refahı için önemli çalışmalara imza atan Erbakan, bir konuşmasında işçi hakları ve faiz konusunda önemli sözler sarf ediyor. Türk İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun Genel Başkanı’nın elinde bir dosyayla yanına gelip destek istediğini anlatan Erbakan, söz konusu isme tarihi bir cevap veriyor. Konfederasyonun genel başkanından işçinin hakkını korumasını istediğini söyleyen Erbakan, “Sen işçinin hakkını koruyacaksan önce faizin kalkmasını istemen lazım. Niye? Çünkü faiz çalışan insanın hakkının yenmesi demek. Sen gidiyorsun bu faizcileri iş başına geçiriyorsun. Yani havuzun musluğunu açarken bilmeden zehir musluğunu açıyorsun. Sonra da o zehirlerden korunmak için uğraşıp duruyorsun. Bu ana musluğu açarken aklın nerede? Niye bal musluğunu açmıyorsun da zehir musluğunu açıyorsun?” diyor.

 

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın konuşmasının ilgili bölümü şu şekilde:

 

Türk İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun Genel Başkanı elinde koskocaman bir dosyayla geldi. 'Hocam işçi meseleleri ile ilgili şu konular hakkında sizin desteklerinizi istiyorum' dedi. 'Ne istiyorsun, söyle bakalım' dedik. Şunu istiyoruz, bunu istiyoruz. Hepsi kıvır zıvır. Bu kadar mı? Bu kadar. Kendisine şunu söyledim; 'Bak sen bir konfederasyonun genel başkanısın ya asıl ben senden işçinin hakkını korumanı istiyorum. Bu kıvır zıvırı bırak. Sen işçinin hakkını koruyacaksan önce bu faizin kalkmasını istemen lazım. Niye? Çünkü faiz, çalışan insanın hakkının yenmesi demek. Sen gidiyorsun bu faizcileri iş başına geçiriyorsun. Yani havuzun musluğunu açarken bilmeden zehir musluğunu açıyorsun. Sonra da o zehirlerden korunmak için uğraşıp duruyorsun. Bu ana musluğu açarken aklın nerede? Niye bal musluğunu açmıyorsun da zehir musluğunu açıyorsun?'

 

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.