yandex

En güzel yolculuklar sayfaların arasında yapılanlardır

EĞİTİM 28.02.2020 - 19:30, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3522+ kez okundu.
 

En güzel yolculuklar sayfaların arasında yapılanlardır

Türkçe öğretmeni Fatih Çelik, kitapların en iyi arkadaş olduğunu ve yazmaya küçük yaşlarda başladığını söyledi.

HER KİTAP BAŞKA YOLCULUĞA GÖTÜRÜR   Kitapların her birinin farklı bir dünyaya yapılacak yolculukların olduğunu söyleyen Çelik,” Sayfalar arasında gezinmenin farklı kapıları aralamak olduğuna inandım ve bu yaklaşım kitaplarla çok iyi arkadaş olmamı sağladı. Evvelden beri sözcüklerle cümleleri harmanlayıp insanların düşüncelerini okuyup empati yapma isteği ortaokul yıllarımdan beri beni yazmaya sürükledi. Yazmak da okumakla ilişkinin bütünsel manada bir yansımasıdır. Okurken farklı dünyaları keşfederken, yeni bir dünya oluşturmanın o dünya içindeki insanlara şekil ve yön verebilmenin mutluluğu yazma sevgimin temel dayanağı olmuştur. Okuduklarında insanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği öğrenci ya da yetişkin olarak ahlaki ve kişisel gelişimine destek verebileceğim konular üzerinde duruyor ve yazıyorum” diye konuştu.   İNSAN KENDİNİ SÜREKLİ GELİŞTİRMELİ   İnsan sürekli okuyarak kendini yenilemeli ve geliştirmelidir diyen Çelik,” Okuduğunuz her kitap size farklı bakış açıları katabiliyor. Bu da eser oluşturmada metin çözümlemeleri sentaks yapısına dikkat gibi unsurları olumlu etkiliyor ve daha iyi eserler meydana getirmenize yardımcı oluyor. Bu noktada medyanın gücüne değinmeden geçemeyeceğim. Ne yazık ki eser içeriğine dikkat edilmeden sadece medyanın gücüne binaen insanların zihninde yer eden insanlar yazar olarak lanse edilirken zatım ve zatım gibi gerçekten niyeti insanlara bir şeyler anlatmak olan kişilere destek ve yardımın olması gerektiğine inanıyorum” ifadesini kullandı.   HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞMALISIN   Kendini kırık dökük sözcükleri cümleler şeklinde inşa ederek sinelerde baki bir muhabbet bırakmaya çalışan bir kelam neferi olarak nitelendiren Çelik,” Okurlara okuduklarını yorumlayabilir ve okudukları üzerinde tefekkür edip tahliller yapabilirlerse bu güzelliğin lezzetine lezzet katacaklardır. Okumayanlara söyleyeceğim ise farklı dünyalara yolculuk yapmaktan korkmayın derim. En güzel yolculuklar sayfaların arasında yapılanlardır.  Hayallerinin peşinden koşmalısın. Çünkü o yolda yorulmazsın diyerek çığlık kitabımı yazdım ve yazmaya devam edeceğim” diye kaydetti. (UMAHAN ÖZ)
Türkçe öğretmeni Fatih Çelik, kitapların en iyi arkadaş olduğunu ve yazmaya küçük yaşlarda başladığını söyledi.

HER KİTAP BAŞKA YOLCULUĞA GÖTÜRÜR

 

Kitapların her birinin farklı bir dünyaya yapılacak yolculukların olduğunu söyleyen Çelik,” Sayfalar arasında gezinmenin farklı kapıları aralamak olduğuna inandım ve bu yaklaşım kitaplarla çok iyi arkadaş olmamı sağladı. Evvelden beri sözcüklerle cümleleri harmanlayıp insanların düşüncelerini okuyup empati yapma isteği ortaokul yıllarımdan beri beni yazmaya sürükledi. Yazmak da okumakla ilişkinin bütünsel manada bir yansımasıdır. Okurken farklı dünyaları keşfederken, yeni bir dünya oluşturmanın o dünya içindeki insanlara şekil ve yön verebilmenin mutluluğu yazma sevgimin temel dayanağı olmuştur. Okuduklarında insanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği öğrenci ya da yetişkin olarak ahlaki ve kişisel gelişimine destek verebileceğim konular üzerinde duruyor ve yazıyorum” diye konuştu.

 

İNSAN KENDİNİ SÜREKLİ GELİŞTİRMELİ

 

İnsan sürekli okuyarak kendini yenilemeli ve geliştirmelidir diyen Çelik,” Okuduğunuz her kitap size farklı bakış açıları katabiliyor. Bu da eser oluşturmada metin çözümlemeleri sentaks yapısına dikkat gibi unsurları olumlu etkiliyor ve daha iyi eserler meydana getirmenize yardımcı oluyor. Bu noktada medyanın gücüne değinmeden geçemeyeceğim. Ne yazık ki eser içeriğine dikkat edilmeden sadece medyanın gücüne binaen insanların zihninde yer eden insanlar yazar olarak lanse edilirken zatım ve zatım gibi gerçekten niyeti insanlara bir şeyler anlatmak olan kişilere destek ve yardımın olması gerektiğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

 

HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞMALISIN

 

Kendini kırık dökük sözcükleri cümleler şeklinde inşa ederek sinelerde baki bir muhabbet bırakmaya çalışan bir kelam neferi olarak nitelendiren Çelik,” Okurlara okuduklarını yorumlayabilir ve okudukları üzerinde tefekkür edip tahliller yapabilirlerse bu güzelliğin lezzetine lezzet katacaklardır. Okumayanlara söyleyeceğim ise farklı dünyalara yolculuk yapmaktan korkmayın derim. En güzel yolculuklar sayfaların arasında yapılanlardır.  Hayallerinin peşinden koşmalısın. Çünkü o yolda yorulmazsın diyerek çığlık kitabımı yazdım ve yazmaya devam edeceğim” diye kaydetti.

(UMAHAN ÖZ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.