yandex

Emperyalist ABD Suriye petrollerine göz dikti

DÜNYA 25.10.2019 - 10:08, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2686+ kez okundu.
 

Emperyalist ABD Suriye petrollerine göz dikti

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve bazı senatörler Suriye'nin petrolleri konusunda Beyaz Saray'da brifing aldı.

Beyaz Sarayda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley ile yapılan brifinge katılan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham dahil 10 senatör toplantı sonrasI gazetecilere açıklamalarda bulundu. Suriye'deki petrol kaynaklarının korunmasının önemine değinen Graham, "Genelkurmay Başkanı Milley, Suriye'nin belirli bölgelerindeki petrolün DEAŞ veya İran'ın eline geçmesini önleyebileceğimiz bir plan hazırlıyor" dedi. ABD medyasında yer alan haberlere göre söz konusu petrol sahalarının korunması için 30 Abrams tankından oluşan zırhlı bir tugayın gönderileceği iddia edilirken Graham ise konuya ilişkin plana dair bir bilgi paylaşmadı. Söz konusu planın gerçekleşmesi durumunda bölgede Rusya ve Suriye rejimine karşı ABD'nin ateş gücünde önemli bir artış olacağı bildirildi.
ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve bazı senatörler Suriye'nin petrolleri konusunda Beyaz Saray'da brifing aldı.

Beyaz Sarayda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley ile yapılan brifinge katılan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham dahil 10 senatör toplantı sonrasI gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki petrol kaynaklarının korunmasının önemine değinen Graham, "Genelkurmay Başkanı Milley, Suriye'nin belirli bölgelerindeki petrolün DEAŞ veya İran'ın eline geçmesini önleyebileceğimiz bir plan hazırlıyor" dedi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre söz konusu petrol sahalarının korunması için 30 Abrams tankından oluşan zırhlı bir tugayın gönderileceği iddia edilirken Graham ise konuya ilişkin plana dair bir bilgi paylaşmadı.

Söz konusu planın gerçekleşmesi durumunda bölgede Rusya ve Suriye rejimine karşı ABD'nin ateş gücünde önemli bir artış olacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.