yandex

Elazığ'dan acı haberler peş peşe geliyor! Can kaybı artıyor

GÜNDEM 26.01.2020 - 17:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4216+ kez okundu.
 

Elazığ'dan acı haberler peş peşe geliyor! Can kaybı artıyor

Elazığ'da arama kurtarma çalışmaları devam ederken hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi. Depremde 1607 kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ depremi sonrası 640 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı. AFAD, enkazdan altından 45 kişinin sağ kurtarıldığını, 1566 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 35 olarak açıklandı. AFAD, Elazığ merkezli meydana gelen depremde 1607 kişinin yaralandığını ve depremin ardından toplam 640 artçı sarsıntının olduğunu bildirdi. Sarsıntılardan 20’sinin büyüklüğünün 4’ün üzerinde olduğu açıklandı. AFAD ‘ın verilerine göre enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı 45, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 35. AFAD’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:   1521 BİNA ANALİZ EDİLDİ AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye 7 bin 505 çadır ulaştırılmış olup; ihtiyaç duyulan çadırların dağıtımı ve kurulumu tamamlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları kapsamında 1521 bina analiz edilmiştir. Şu ana kadar yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucu aşağıda sunulmaktadır. Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda 3 bin 433 arama kurtarma personeli ile diğer çalışma gruplarından 192 personel görev yapmaktadır. Profesyonel ekiplere, 108 kişiden oluşan STK ve gönüllü ekipleri de destek vermektedir. Elazığ şehir merkezinde halihazırda 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar toplam 3 bin 733 personel, 554 araç, 17 arama kurtarma köpeği ve 5 hava aracıyla devam etmektedir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makineleri, AFAD koordinasyonunda görevlendirilirken, bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinesi çalıştırılmamaktadır.
Elazığ'da arama kurtarma çalışmaları devam ederken hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi. Depremde 1607 kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ depremi sonrası 640 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı. AFAD, enkazdan altından 45 kişinin sağ kurtarıldığını, 1566 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 35 olarak açıklandı.

AFAD, Elazığ merkezli meydana gelen depremde 1607 kişinin yaralandığını ve depremin ardından toplam 640 artçı sarsıntının olduğunu bildirdi. Sarsıntılardan 20’sinin büyüklüğünün 4’ün üzerinde olduğu açıklandı. AFAD ‘ın verilerine göre enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı 45, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 35. AFAD’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

1521 BİNA ANALİZ EDİLDİ

AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye 7 bin 505 çadır ulaştırılmış olup; ihtiyaç duyulan çadırların dağıtımı ve kurulumu tamamlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları kapsamında 1521 bina analiz edilmiştir. Şu ana kadar yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucu aşağıda sunulmaktadır.
Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda 3 bin 433 arama kurtarma personeli ile diğer çalışma gruplarından 192 personel görev yapmaktadır. Profesyonel ekiplere, 108 kişiden oluşan STK ve gönüllü ekipleri de destek vermektedir.

Elazığ şehir merkezinde halihazırda 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar toplam 3 bin 733 personel, 554 araç, 17 arama kurtarma köpeği ve 5 hava aracıyla devam etmektedir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makineleri, AFAD koordinasyonunda görevlendirilirken, bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinesi çalıştırılmamaktadır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.